adscode
adscode

Valilikten 'Yeni Eğitim Öğretim Yılı Genelgesi'

Ankara Valisi Yüksel:'Ders Kitabı seçimlerinde mevzuatın dışında hareket edilmemesi, velilere ek yük getirecek sık öğrenci kıyafeti değiştirilmesi uygulamalarından kaçınılması, Kıyafet alımları dahil…

Valilikten 'Yeni Eğitim Öğretim Yılı Genelgesi'
Özel Eğitim

     Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, 2011-2012 eğitim öğretim yılına ilişkin, ders kitabı seçimlerinde mevzuatın dışında hareket edilmemesi, velilere ek yük getirecek, sık öğrenci kıyafeti değiştirilmesi uygulamalarından kaçınılması, kıyafet alımları dahil hiçbir mağazaya veya işyerine yönlendirme yapılmaması uyarısında bulundu.

    Vali Yüksel, ilçe kaymakamlıklarına ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 2011-2012 eğitim öğretim yılına ilişkin genelge gönderdi.

     Genelgede, Ankara’da 2011-2012 eğitim ve öğretim yılının sağlıklı, huzurlu ve başarılı geçmesini temenni eden Yüksel, eğitimde doğru iletişim kurulmasının önemine değindi.

     Eğitim yöneticilerinin, öğretmen, öğrenci, veli ve çevre halkıyla sağlıklı iletişim kurarak, günlük çatışmalardan uzak durmasının, vatandaşların okullara sahip çıkma bilincinin gelişmesine çok olumlu katkılar sağlayacağına işaret eden Yüksel, "Bu nedenle her kademedeki yöneticinin, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarına saygılı, dengeli ve en kaliteli hizmeti sunmakla yükümlü olduğuna asla unutmadan hizmetler esnasında iş bu hususlara uygun hareket edilmesinde her türlü özeni göstermeleri gerekiyor" ifadelerini kullandı.

       Vali Yüksel, şunları kaydetti:

         "Öğrencilerimizin ders kitapları, devlet tarafından bu yıl da ücretsiz verilmeye devam edileceğinden ders kitabı seçimlerinde mevzuatın dışında hareket edilmemesi, velilerimize ek yük getirecek sık öğrenci kıyafeti değiştirilmesi uygulamalarından kaçınılması ve kıyafet alımları dahil hiçbir mağazaya veya iş yerine yönlendirme yapılmaması gerekmektedir. 2011-2012 eğitim öğretim yılının, Ankara’da sağlıklı, huzurlu ve başarılı geçmesini diliyorum." (A.A)

        

10:01 09/09/11

"


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)