adscode
adscode

Ziya Selçuk'un Milli Eğitim Bakanı Olması Eğitime Yeni Bir Nefes Oldu

Lider Eğitimci Yazarlar Derneği Genel Başkanı Sedat DEGER yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Millî Eğitim Bakanı olan Eğitim Kökenli Ziya Selçuk’un eğitime ve eğitim camiasına…

Ziya Selçuk'un Milli Eğitim Bakanı Olması Eğitime Yeni Bir Nefes Oldu
Eğitim
Hani derler ya kul istedi bir göz Allah verdi iki göz. Zira eğitimciler Milli Eğitimin başına eğitim kökenli birini istiyordu. Bırakın eğitimin başına eğitimci birinin gelmesini bizzat “eğitimci yetiştiren eğitimci” Milli Eğitim Bakanı oldu. Alanında etkin ve yetkin eğitimin içinde olan yani bizzat işin mutfağında olan bir eğitimci Prof. Dr. Ziya SELÇUK Milli Eğitim Bakanımız oldu. Hepimiz için hayırlı olsun.

Yıllardır eğitim ve işleyişi hakkında yüzlerce makale ve yazı kaleme almış bir eğitimci olarak gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki eğitimcilerin her zaman dile getirdiği eğitimci bakan istiyoruz söylemleri tam da on ikiden olacak şekilde yerini buldu. Eğitim eğitimciler tabiri caizse eğitim kökenli bir bakana yıllardır hasretti. Eğitimin içinden gelen eğitimin ihtiyacını ve sorunlarını bizzat bilen bir bakanın özlemini çekiyordu eğitimciler! Sadece eğitim kökenli bir bakan olmanın yanı sıra eğitim alanında fikirleri ve projeleri ile bir atılım yapabilecek bir bakanın ihtiyacını hep iliklerine kadar hissetmişti eğitim camiası. İşte tam da bu nedenden dolayı Prof. Dr. Ziya SELÇUK’un Türkiye Cumhuriyetinin İlk Başkanı Sayın Recep Tayip ERDOĞAN tarafından Milli Eğitim Bakanlığının başına getirilmesi eğitim camiasına bir nefes oldu denebilir. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki aslında bu algının oluşması bir nevi ister istemez bakanımızın üstlenmiş olduğu omzundaki yükü iki katına da çıkarmış durumda. Yani Bakanımız Sayın Ziya Selçuk bey ’den daha şimdiden beklentiler yüksek. Tabi Ziya hoca gibi bir duayenin bu ihtiyaçlara karşılık verebileceğinden de kuşkum yok.

Ziya Selçuk beyin özellikle hem eğitim fakültesinde eğitimler vermesi ve bir çok yeniliklere imza ataması bakımından hem de bir dönem Milli Eğitim Bakanlığında Talim Terbiye Kurulu başkanlığı yapmış olması eğitim camiasına bir uyum süreci yaşamadan, yabancılık çekmeden direk icraatlarına geçme fırsatını ve dolayısıyla bakanlığın hafızasının başa dönmesinin de önüne geçilmiş oldu çok şükür. 
Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti ilk Başkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan her defasında eğitim kolunda bir tülü istenen başarının yakalanamadığı vurgusunu yapıyordu. Dolayısıyla eski kadrolarla, eski tip düzen kadrolarla atılım yapılamayacağı da aşikâr olduğu düşünüldüğünde yeni Bakanımızın büyük ve kapsamlı bir revizyona gideceğini düşünüyorum ve bunun çok büyük bir ihtiyaç olduğunu da düşünüyorum. Zira her ne iş olursa olsun hep bir ekip işi ile birlikte ancak başarıya ulaşılabilir. Baş ne kadar iyi olursa olsun bir ağacın dalları gibi merkez ve taşra teşkilatındaki ekibin diğer yetkilileri geçmişten kalan aynı düzen devam ederse ne yazık ki başarıya ulaşmak da hayalden öteye geçemeyecektir.

Başarı için eğitim için hayatını adayan Hocaların Hocası Prof. Dr. Ziya SELÇUK’un Bakanlığında Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir ışık yeni bir nefes oldu algısı hakim ben dahil. Yerinde sayan eğitim ve eğitim camiasında kıpırdanmalara sebep oldu inşallah ecdadımız zamanında ilmin ve bilimin merkezi olan bu topraklarımızda eğitimde yeniden bir dirilişe şahit oluruz.Bu yolda küçücük bir toz zerresi kadar şahsım olarak eğitim adına her türlü katkıma, araştırmalarıma ve önerilerime devam edeceğim inşallah ama bu sefer daha emin ve daha ümitvar şekilde …

Yeni Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Ziya SELÇUK’a yeni görevinde başarılar diler ve tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını temenni ederim.

Sedat DEGER
Lider Eğitimci Yazarlar Derneği Genel Başkanı

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)