adscode
adscode

EĞİTİM SEKTÖRÜ DİJİTALLEŞİYOR…

Korona virüs salgını, birçok sektörü yeniden yapılanmaya zorladı.

mustafa_seven@yahoo.com




Sağlıktan, eğitime, tarımdan, turizme, sanayiden, inşaat sektörüne kadar her şey yeniden yapılanma sürecine girdi.

Virüs salgınının küresel bir salgına dönüşmesi sonrasında, çok sayıda sektörde uzaktan çalışma sistemine, yani evden çalışma düzenine geçildi.

Ben burada, salgın süreci ve sonrasındaki eğitim sektörünün yeni bir dönüşüme giriyor olmasından bahsedeceğim.

Salgın nedeniyle, her şeyin başının sağlık olduğunu anladık. Tüm sektörler,  arz ve talep dengesi içinde hareket eder. Sağlık kaygısı, tüm sektörde olduğu gibi eğitimde de arz ve talep dengesini etkiledi.

Okullarda eğitime ara verildi ve uzaktan eğitime geçildi. Yüz yüze örgün eğitimin durması; kırtasiyeden, kantinine, okul kıyafet sektöründen, okul servislerine kadar her şeyi olumsuz etkiledi.

Salgının ne zaman sona ereceğinin belli olmadığı ortamda, ağırlıklı olarak üniversiteler, online eğitime yönelmeye başladılar.

Geçenlerde, dünyadaki önemli eğitim kurumlarından Cambridge Üniversitesi, İngiltere’deki salgın sonrasında, diğer üniversiteler gibi uygulamaya soktuğu online eğitimi 2021’e kadar uzatma kararı aldı.

Lisansüstü Eğitim amacıyla yıllar önce bulunduğum Cambridge Üniversitesi’nin bu uzaktan eğitimi, diğer üniversitelerin de bu yönde bir yönelime gidebileceklerini düşündürdü bana…

Yani eğitim sektöründe, online ağırlıklı bir öğrenim sistemine giriyoruz. Hiçbir şey, karşılıklı yüz yüze eğitimin atmosferi kadar etkili olamaz. Ancak, ‘’yeni düzen’’ başta üniversiteler olmak üzere, sektörü uzaktan eğitime zorluyor.

Teknolojik uzaktan eğitim altyapısı güçlü olan okullar, bu süreçten en karlı çıkacak okullar olacaktır.

Üniversiteler, online eğitim sürecinde, eskisine göre daha çok öğrenci kaydı gerçekleştirebilirler. Daha geniş kitleler, daha uygun mali imkanlarla üniversite eğitimine kavuşabilirler.

Sonuçta, daha çok dijitalleşen yeni bir eğitim çağına giriyoruz.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)