adscode
adscode

Milli Eğitimde Umutlar Yeşerdi

Çok Şükür 1989 yılından bu yana ilk kez bir eğitimci bakanımız oldu.





Milli Eğitim Bakanlığına kimin getirileceği merak ve endişe ile bekleniyordu. Çünkü uzun süredir eğitim konusunda başarı elde edilememişti. Yönetici, öğretmen, veli, öğrenci herkes mutsuzdu. Büyükler çocuklarının geleceği konusunda endişe içindeydi. Cumhurbaşkanı bile eğitim konusundaki başarısızlığı sık sık dile getiriyor ama Milli Eğitim Bakanlığında taşlar bir türlü yerinden oynamıyordu. 

Ziya Selçuk ismi açıklanmadan  önce sosyal medyada geçmeye başlayınca çok büyük bir heyecan yarattığı görüldü. Ziya Selçuk, kimi öğretmenlerin fakülteden hocası, kimisinin seminerlerde, sempozyumlarda dinlediği eğitimi bilen, değişim ve dönüşüm heyecanı olan ve bunu alana çok iyi yansıtan bir hocaydı. O, herkesin Ziya Hocasıydı. 

Hocanın Bakanlığını hesabımdan paylaştığımda kısa sürede beğeni ve yorumlar yağdı. Herkesteki karamsarlığın yerini bir umut aldı. Akademisyenler kendilerini kampüslere kapattığı için Ziya Selçuk gibi kendisini alanda sevdirip, saygınlık kazanmış akademisyenlerin sayısı oldukça azdır.

İnsanların hissiyatının anlaşılması için  sosyal medyadaki paylaşımıma yapılan önemli bazı yorumlara burada yer vermek istiyorum. 

-“Geç te olsa hayatını eğitime adamış içimizden biri bu makama getirildi”

-“Milli Eğitimde umutlarım yeniden filizlendi”

-“Milli eğitim belki özüne döner, umutluyuz”

-“Eğitim adına son yıllarda olan en güzel olay”

-“Çok mutlu oldum, eğitimci bir bakanımız var artık”

-“Gerçek bir serdümen lazımdı, oldu”

“Çok doğru ve yerinde bir karar, hayırlı olsun”

-“Bilim insanı ve eğitimci olması biz eğitim yöneticilerini mutlu etmiştir”

-“Umarım milli ve adil bir bakan olur ve MEB’i içine düştüğü sorunlardan ve çetelerden kurtarır.”

-“İnşallah rahat çalıştırırlar çünkü TTKB’dan ayrılmak zorunda kalmıştı”

-“Büyük eğitimci, büyük işler başarır inşallah.”

Yukarıda yazdıklarım gibi onlarca memnuniyet ve umut içeren yorum yazıldı. Bu da Sayın Cumhurbaşkanımızın Milli Eğitim Bakanlığı konusunda doğru bir tercih yaptığını gösteriyor. Bu atama için  eğitim camiası, Cumhurbaşkanına teşekkür ediyor.

Tüm bu memnuniyet içinde bir de endişe olduğu görülüyor. Acaba Hocayı rahat çalıştırırlar mı? Fikirlerini icraata geçirmesine fırsat verirler mi? Bakanlıkta dönüşüm ve sorunların çözümü için Ziya Hocaya fırsat verilmez ise bu atamanın bir anlamı olmayacağını herkes biliyor. 

Tüm eğitim camiası ve geleceğimiz olan çocuklarımız adına sesleniyorum.

Hoş geldin Hocam… 


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Okul önemini yitiriyor
Bir müfettiş masalı
Eğitim eğlence değildir