adscode
adscode

'2.iliçi olduysa 2.ildışı da haktır'

İl Dışı Kontenjan Mağduru öğretmenler: '2.iliçi olduysa 2.ildışı da haktır'

'2.iliçi olduysa 2.ildışı da haktır'
Eğitim


               '' Sayın Müsteşarım,
                Herkesin ortak görüşü olmak üzere, yapılan norm güncellemesinden sonra, açıklanan norm sayıları 2. iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğe bağlı yer değiştirmenin yapılmasının ne kadar gerekli olduğunu ortaya koymuştur.
                19 Haziranda yazdığımız yazıya atıfta bulunacak olursak;
                "Ayrıca yeni çıkartılan norm kadro yönetmeliği ve talim terbiye kurulunun yayınladığı çerçeve programlar dikkate alındığında değişen ders saatleri neticesinde bazı branşlarda öğretmen ihtiyacı artacak, bazı branşlarda bazı illerde öğretmenler norm fazlası olacaktır. Norm fazlası öğretmenlerin ayın il içinde normu bulunmaması halinde öğretmen ya atıl olarak Milli Eğitim Müdürlüklerinde görevlendirilecek ya da farklı branşlardaki derslere girerek eğitim kalitesi düşürülecektir. Bu durumda olan öğretmenlerin mağduriyet yaşamaması için il içi atama ile il dışı atamanın puan üstünlüğüne göre aynı anda yapılması gerekmektedir.
                Örneğin, Biyoloji, Kimya, Fizik öğretmenleri yer değiştirmede çok büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Eski çerçeve programda sadece ortaöğretim 1. Sınıfta 2 saat olarak görülen bu dersler, yeni çerçeve programda ortaöğretim 1 ve 2. Sınıflarda zorunlu hale getirilip 3 saat'e çıkartılmış ve diğer sınıflarda da seçmeli olarak seçilebilmektedir. Basit bir hesaplamayla sadece zorunlu dersler 4 saat attırılmıştır. Büyükşehirlerde ortalama şube sayısının 5 olduğu düşünüldüğünde her okul için ayrı ayrı her branştan 1 öğretmen ihtiyacı oluşacaktır. " demiştik.
                Şimdi öğretmen sayısı ve nüfus açısından küçük bir olan Burdur örneğine biz göz atalım;
     


   
  Ayrıca 2014 İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme döneminde Sınıf Öğretmenliği branşına açılmayan illerden bazılarını incelediğimizde aşağıdaki tablo ortaya çıkmıştır.

 
                Bu ihtiyaç sayılarına ve açıl(may)an il dışı kontenjan sayılarına baktığımızda, yıllarca zorunlu hizmet bölgelerinde 2 hatta 3. Zorunlu hizmetini bitiren sınıf öğretmenlerine ne kadar büyük bir haksızlık yaptığı ortaya çıkmaktadır. Bu kadroların ilk atama ile doldurulması çok daha büyük bir haksızlığa yol açacaktır.
                Yine bu değerlendirmeler birkaç branş ele alınarak yapılmıştır, çok daha ayrıntılı değerlendirmeyi sizlerin çok daha kolay bir şekilde yapabileceğini biliyoruz. Tüm bu değerlendirmelerden sonra 2. İsteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmenin ne kadar gerekli olduğu tüm kamuoyunun ortak düşüncesidir.
                Ayrıca Temmuz Dönemi İl İçi Yer Değiştirme klavuzunun 11. Maddesinde yer alan "il içi yer değiştirenler, aynı dönem yapılacak olan il dışı yer değiştirmeye başvuramaz" ibaresi her ne kadar bazı kesimler tarafından kopyala – yapıştır diye tabir edilse de, Milli Eğitim Bakanlığının ne kadar ciddi çalışan bir kurum olduğunu bilenler için 2. İsteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmenin tekrar yapılacağı anlamına gelmektedir. Ve 2. İl dışının olmayacağını düşünerek il içi tercihte bulunacak arkadaşlar bu maddeye dayanarak tercih yapmamaktadır. 2. İl dışının olmaması bu öğretmenler için yeni bir mağduriyet doğuracaktır.
                Bunun yanında bakanlığımızın tepkilere, tepkisiz kalması, olumlu ya da olumsuz hiçbir açıklama yapmaması öğretmenlerin huzursuz olmasına ve okulların kapanmasının üzerinden neredeyse 1 ay geçmesine rağmen tatillerine başlayamamasına sebep olmaktadır. Cuma gününe kadar bir açıklamanın yapılmaması il içi tercih yapacak öğretmenlerimiz açısından yeni bir mağduriyetin doğmasına sebep olacaktır.
                Bütün bunlardan sonra 2. İl dışı atamanın yapılması ve bununla ilgili açıklamanın il içi tercihler bitmeden yapılması zorunlu bir hal almıştır.''
 
Saygılarımızla,
(İl Dışı Kontenjan Mağdurları)

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)