adscode
adscode

2017’de Çıkan Ve Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi 17 Yabancı Film

Koca bir yıl geride kalırken yine diğer yıllarda olduğu gibi bu yıl da filmlere doyduk diyebiliriz.

2017’de Çıkan Ve Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi 17 Yabancı Film
Kültür Sanat

Koca bir yıl geride kalırken yine diğer yıllarda olduğu gibi bu yıl da filmlere doyduk diyebiliriz. Her ne kadar bizleri heyecanlandıran birbirinden güzel filmler olsa da hayal kırıklığına da uğramadık dersek yanlış olmaz.

Süperkahraman filmlerinin yükselişte olduğu şu dönemde senaryolarıyla ön plana çıkan ve bu yıl yabancı dilde Oscar’ı zorlayacak birçok yapım da göze çarpmayı başardı.

Eh sözü fazla uzatmadan sizleri 2017’nin en iyi 17 yabancı filmlerine alalım.

İyi seyirler!

1. Call Me By Your Name – Beni Adınla Çağır, IMDB: 8.4

Call-Me-By-Your-Name-1-1600x900-c-default
Yönetmen, Luca Guadagnino’nun başyapıt tadındaki filminin başrollerini Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Esther Garrel, Victoire Du Bois gibi isimler paylaşıyor. 1983’de Kuzey İtalya’da geçen film, Andre Aciman’ın ünlü romanından uyarlama. Her saniyesi üstün bir sinema aşkıyla örülmüş, temas ettiği tüm hisleri izleyiciye geçirmeyi başaran film, birçok otorite tarafından yılın en iyilerinden biri olarak gösteriliyor.

2. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri – Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri IMDB: 8.5

ThreeBillboards-feat
In Bruges ve Seven Psychopaths filmleri ile tanıdığımız oyun yazarı/senarist/yönetmen Martin Mcdonagh’ın filminin başrollerinde Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell gibi isimler bulunuyor. Kızının cinayetini aydınlatmak isteyen bir anneyi temel alan film, mizah türünde bizlere birçok duygu yansıtıyor.

3. Get Out – Kapan, IMDB: 7.7

Get-out
Belki de türünde bu yılın en fazla konuşulan ve beğenilen filmi olan Get Out’ın yönetmenlik koltuğunda Jordan Peele oturuyor. Başrollerini Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford gibi isimlerin paylaştığı filmde korku ve gerilimin yanında yönetmenin mizahın bir tık üstü olan hiciv dokunuşlarına rastlamanız mümkün. Filmde korku ve gerilimin dışında çok uç fantezilere yer verildiğini izlerken hissedebiliyorsunuz.

4. Good Time – Soygun, IMDB: 7.4

download
Benny Safdie ve Josh Safdie’in yönetmenliklerini paylaştıkları filmin başrollerinde Robert Pattinson, Benny Safdie, Jennifer Jason Leigh bulunuyor. Ters giden bir soygun sayesinde hapishaneye atılan kardeşini kurtarmaya çalışan Connie’nin hikayesine konuk olduğumuz film, başlar başlamaz çok detaylı bir yok oluş ve yıkım hikayesini bizlere sunuyor.

5. The Square – Kare, IMDB: 7.7

the_square_h_2017
Kuşkusuz bu yılın en çok konuşulan Altın Palmiye ödüllü filmin yönetmenlik koltuğunda Turist ve Play filmlerinden tanıdığımız Ruben Östlund oturuyor. Başrollerini Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West gibi isimlerin paylaştığı film, Stockholm’deki bir sanat merkezini mesken tutuyor. Östlund, imajın kâğıt üstündekiliğine, refahın gizliden gizliye yarattığı yozlaşmışlığa ve beslediği riyakârlığa yönelik sivri dilli, yenilikçi ve tartışmaya açık fikirlerle dolu bir filmi biz izleyiciye sunuyor.

6. Killing of a Sacred Deer – Kutsal Geyiğin Ölümü IMDB: 7.5

lanthimos2.0
Bir distopya dehası olan ve Dogtooth, Alphines, The Lobster gibi filmlerden tanıdığımız Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos, bu sene Kutsal Geyiğin Ölümü filmiyle İngilizce dilindeki ikinci filmini çekmiş oldu. Cannes’da en iyi senaryo alarak Altın Palmiye ile dönen filmin başrollerinde Colin Farrel, Nicole Kidman, Barry Keoghan, Raffey Cassidy, Sunny Suljic bulunuyor. Lanthimos bedensel şiddetten doğan mizahı da her daim olduğu gibi filmine eklemeye devam ederken bazı otoriteler bu filmi yönetmenin en iyi filmi olarak gösteriyor. (Bize kalırsa değil) Aileye, suçluluk duygusuna ve sınıfa dair, etkisinden kurtulması çok zor bir soğuk duş etkisi yaratıyor.

7. Dunkirk, IMDB: 8.2

maxresdefault
Usta yönetmen Christopher Nolan’ın dehasına yeniden şahit olduğumuz Dunkirk, bizlere tarihin en büyük geri çekişlerinden birini beyaz perdede Nolan ve Hans Zimmer’in enfes müzikleri eşliğinde sunuyor. Başrollerinde Fionn Whitehead, Barry Keoghan, Mark Rylance, Tom Hardy, Cillian Murphy ve Harry Styles gibi isimlerin bulunduğu film, bizlere bir geri çekilişin yanında, savaşın korkutucu yüzünü anlatıyor. Film, bu senenin en iyileri arasında gösteriliyor.

8. 120 BPM – Dakikada Kalp Atışı 120, IMDB: 7.7

26-120-bpm.w710.h473
Yönetmenlik koltuğunda Robin Campillo’nun oturduğu film, 1990’ların başında AIDS’e karşı farkındalık yaratmaya çabalayan aktivist örgütün hikâyesini anlatıyor. Pedro Almodovar’ın büyük övgülerle bahsettiği film, Fransa’nın Oscar adayı gösterilirken başrollerinde Nahuel Pérez Biscayart, Arnaud Valois, Adèle Haenel, Antoine Reinartz, Félix Maritaud, Médhi Touré gibi isimler yer alıyor.

9. Guardian of the Galaxy Vol: 2 – Galaksinin Koruyucuları 2, IMDB: 7.8

guardiansofthegalaxy2-babygroot-detonator1
Marvel Sinematik Evreni’nin ilk filmiyle beğenileri toplayan Galaksinin Koruyucları filminin ikincisi de bu yılın en çok konuşulan süperkahraman filmlerinden biri oldu. Yönetmenliğini James Gunn’ın yaptığı filmin başrollerinde Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista gibi isimler bulunuyor.

10. The Shape Of Water, IMDB: 8.1

shapeofwatersocials
Usta öykücü Guillermo del Toro’nun yönetmenlik koltuğunda oturduğu film, bizleri soğuk savaş yıllarına götürüyor. Şiirselliğini ve duygusunu hiç bozmayan filmde yine del Toro’nun hayal dünyasındaki sempatik canavarlar galerisi bizlere kendisini gösteriyor. Bu yılın en fazla beğenilen filmlerinden olan The Shape of Water’ın başrollerinde Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones, Michael Stuhlbarg gibi isimler alıyor.

11. Mother! – Anne!, IMDB: 6.6

hero_Mother-TIFF-2017
Gelelim yılın belki de en fazla konuşulan filmine. Usta yönetmen Darren Aronofsky’ın “film bitince benden nefret edeceksiniz.” dediği Mother! filmi, Venedik Film Festivali’nde yuhalanmalara kadar gitmişti. Fakat filmi izleyenlerde gözlenilen en büyük unsur, ya çok beğenilmesi, ya da hiç beğenilmemesiydi. Anne karakterinin ilahlaştırmaya giden bu hikayede farklı bir gerilim ve ucundan korku yaşıyorsunuz. Başrollerinde Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris, Michelle Pfeiffer, Domhnall Gleeson gibi isimlerin bulunduğu Mother!, Jóhann Jóhannsson’un film müzikleri eşliğinde bizlere yepyeni bir deneyim yaşatmaya hazırlanıyor.

12. John Wick Chapter: 2 – John Wick 2, IMDB: 7.5

john-wick-2-plot-synopsis
Chad Stahelski’nin yönetmenlik koltuğunda oturduğu John Wick 2 filmi, ilki kadar olmasa da yine gişelerde ilk sıralara tırmanmayı başardı. Özellikle başrolde bulunan Keanu Reeves’in oyunculuğu ve cana yakınlığı hakkında çok fazla konuşmamıza gerek yok. Usta aktöre eşlik eden diğer isimler ise Riccardo Scamarcio, Ian McShane ve Ruby Rose olarak dikkat çekiyor. John Wick 2 bizlere yine görkemli bir intikam temasında işlenen bir hikaye sunuyor.

13. Logan, IMDB: 8.2

354051
Hugh Jackman’a adeta veda niteliği taşıyan Logan filmi, bu yılın kuşkusuz en iyi beş filmine girebilir. Efsane X – Men serisinin başrollerinden olan namı diğer “Wolverine” son filmiyle adeta gözlerimizden yaşlar süzülmesine sebep oldu. Yönetmenlik koltuğunda James Mangold’un bulunduğu filmin başrollerinde Hugh Jackman, Patrick Stewart, Dafne Keen gibi isimler bulunuyor.

14. A Ghost Story – Bir Hayalet Hikayesi IMDB: 6.9

rooney_mara_a_ghost_story_-_epk_-_h_2017
Eh hala izlemediyseniz yılın belki de en tuhaf filmiyle sizleri tanıştıralım; “Bir Hayalet Hikayesi”. Tek bir ev. Kafasına çarşaf geçirmiş bir kocanın ruhu ve ailesi… A Ghost Story kuşkusuz durağan bir senaryo ve sıkışık bir mekanda geçse de verdiği mesajlar bir hayli açık. Yönetmenliğini David Lowery’in üstlendiği filmin başrollerinde Casey Affleck, Rooney Mara, McColm Cephas Jr. bulunuyor. Filmde yönetmenin çekim dehasına zaten şahit oluyorsunuz. Onun yanında kendinizi adeta bir hayalet gibi hissettiğiniz filmde, çok fazla içine girerseniz belki de acı çeken bir ruh gibi hissedebilirsiniz.

15. Blade Runner 2049 – Bıçak Sırtı 2049, IMDB: 8.4

br-cc-7510r-e1507320422484
Sansür haberleriyle neredeyse şanına gölge düşecek olan yeni Blade Runner filmi de bu yılın en çok beğenilenleri arasındaydı. İlk filmin başrol oyuncusu Harrison Ford’u bu filmde de izlerken ana karakterde Ryan Gosling bulunuyor. Mesajları insanın yüzüne adeta çatır çatır vuran Blade Runner 2049, yeni bir Denis Villeneuve eseri olan filmde usta oyunculara Jared Leto ve Ana de Armas eşlik ediyor.

16. Kedi, IMDB: 7.7

1496262086_592f25c676f05
Dünyanın birçok yerinde gösterime giren Kedi Filmi, bu yılın en çok konuşulan ve merak edilen yapımları arasındaydı. Ceyda Torun’un yönetmenliğini üstlendiği belgesel, Amerika’nın yabancı dilde en çok hasılat elde eden 3. belgeseli oldu. Mahallenin kedileri siz eve girdikten ve ortalıktan kaybolduktan sonra ne yapıyor sorusuna verilmiş 80 dakikalık bir cevap niteliğindeki film, İstanbul’un Kuzguncuk, Galata, Feriköy gibi semtlerinde yaşayan birkaç kedinin yaşamını konu alıyor.

17. It – O IMDB: 7.7

it_2017_1_758_426_81_s_c1
IT – O, Stephen King’in 1986’da yayınlanmış aynı isimli romanından uyarlanan, 2017 çıkışlı Amerikan yapımı bir doğaüstü korku filmi olarak dikkat çekiyor. Andrés Muschietti tarafından yönetilen filmin senaryosu Chase Palmer, Cary Fukunaga ve Gary Dauberman tarafından yazılırken filmin başrollerinde Bill Skarsgård, Jaeden Lieberher ve Finn Wolfhard bulunuyor. İlk çıkışında gişeleri alt üst eden filmin, ilkine göre daha çok sevildiği kesin!


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)