adscode
adscode

25 Ortaokul Öğrencisine Ücretsiz Robotik Eğitim

İstanbul Aydın Üniversitesi 14-18 Eylül 2015 tarihleri arasında 25 ortaokul öğrencisine sunacağı ücretsiz robotik eğitimlerle "robot teknolojilerinin kullanımı ve diğer disiplinlerle entegrasyonu" programına…

25 Ortaokul Öğrencisine Ücretsiz Robotik Eğitim
Eğitim
İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Bilimleri ve Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin yürüttüğü bilimsel araştırma projesi kapsamında 25 ortaokul öğrencisine robotik eğitimi verilecektir. Başvurular doğrultusunda seçilen öğrencilerin katılacağı bu eğitim aynı zamanda bir STEM eğitimi olup Robotik, Maker ve programlamayı kapsamaktadır. Eğitimler ücretsiz olup 14-18 Eylül 2015 tarihleri arasında İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Kampüsünde gerçekleştirilecektir. Eğitimlerde İAÜ STEM Laboratuvarı kullanılacaktır.

Eğitimde robot teknolojilerinin kullanımı ve diğer disiplinlerle entegrasyonu önem kazanmaktadır. Bu çalışma ile hızla gelişen teknolojinin bir parçası olan robotların eğitsel olarak kullanılması, bu sayede öğrencilerin bilimsel süreç becerilerinin (BSB), problem çözme ve üst düzey düşünme becerilerinin geliştirilmesi ayrıca öğrencilerin bilime ve teknolojiye yönelik tutumlarının olumlu olarak değiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Bu kapsamda 12 ay süren projede öncelikle bir eğitsel robotik laboratuvarının kurulması, laboratuvarın teknolojik donanımının sağlanması, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerinden oluşan toplam 25 kişilik çalışma grubu ile Fen ve Teknoloji dersinde Kuvvet ve Hareket ünitesinin robotik araç ve gereçlerle uygulamalı olarak işlenmesi hedeflenmiştir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)