adscode
adscode

6 yılda 735 üniversite öğrencisi iş dünyasına adım attı

KOZA Projesi ile 6 yılda 735 üniversite öğrencisi iş dünyasına adım attı.

6 yılda 735 üniversite öğrencisi iş dünyasına adım attı
Vakıf ve Dernekler
YASED'in geleceğin yöneticileri üniversite öğrencilerine uluslararası şirketlerde deneyim kazandırmak ve kariyerlerini yönlendirmelerine yardımcı olmak üzere hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi KOZA, altıncı yılını geride bıraktı.



Koza Projesi ile 2009 yılından bu yana ülkemizin ağırlıklı olarak az gelişmiş 5. ve 6. bölgelerinden olmak üzere, Anadolu'dan gelen toplam 735 üniversite öğrencisi, YASED üyesi uluslararası şirketlerde staj yapma ve deneyim kazanma fırsatı yakaladı. Bu yıl 75 öğrenciye staj imkanının sağlandığı projenin açılışı ve eğitim toplantısı 21 Temmuz 2014 tarihinde gerçekleştirildi.
Uluslararası Yatırımcılar Derneği YASED, Türkiye'nin en önemli önceliklerinin başında gelen eğitim ve istihdam alanında gençleri desteklemeyi sürdürüyor. Geleceğin liderleri üniversite öğrencilerine ışık tutmak ve profesyonel iş hayatında vizyon kazandırmak için 2009 yılında hayata geçen KOZA sosyal sorumluluk projesi, altıncı yılını kutluyor. 6 yıl önce GAP bölgesiyle başlayan Koza Projesi, bugün 35 ile yayılmış durumda. Üniversite öğrencilerine YASED üyesi uluslararası şirketlerde deneyim sunarak, kazandıkları vizyonu kendi bölgelerine de taşımalarını amaçlayan Koza Projesi'nden, 6 yılda 35 ilden 735 üniversite öğrencisi yararlandı.

Türkiye'nin eğitim ve istihdam alanında en katma değerli sosyal sorumluluk projelerinden olan KOZA Projesi kapsamında bu yıl Boğaziçi, Koç, Özyeğin ve Sabancı Üniversitesi ile yapılan işbirlikleriyle farklı illerden gelerek bu üniversitelerde burslu okuyan 75 öğrenciye daha YASED üyesi uluslararası şirketlerde staj imkanı sağlanıyor. Stajlarına başlayacak öğrencilere yönelik olarak 21 Temmuz'da düzenlenen eğitim toplantısında, öğrencilerin kişisel ve kariyer gelişimlerini destekleyen çeşitli seminerler ve konuşmacılara yer verildi. Başarılı olmak ve fark yaratmak için yapılması gerekenler, iş dünyası ile ilgili güncel bilgiler, trendler ve rol model örneklemeleri analiz edildi.

YASED Genel Sekreteri Özlem Özyiğit, KOZA Projesi'nin 6. yılı nedeniyle yaptığı değerlendirmede, "Özellikle küresel ekonomide rekabet güçlerini artırmak isteyen gelişmekte olan ülkeler için "nitelikli iş gücü" büyük önem taşımaktadır. Bir ülke sahip olduğu nitelikli insan gücü ile ve bu gücü doğru kullandığı oranda; bilimde, teknolojide, sanayide, tarımda, kültür ve sanat gibi pek çok alanda daha rekabetçi olmaktadır. YASED olarak yatırım ortamının iyileştirilmesi misyonumuz doğrultusunda belirlediğimiz beş stratejik önceliğimizden biri olan "Küresel yetkinliklere sahip, nitelikli işgücünün yetiştirilmesine destek" kapsamında çeşitli çalışmalar yürütmekte, küresel görevlerde daha fazla Türk yönetici havuzunun gelişimine katkı sağlamaktayız. Bugün pek çok uluslararası şirketin Türkiye'ye yatırım yapmasında hatta ülkemizi bölgesel üs olarak konumlandırmalarında, sahip olduğumuz kaliteli işgücünün katkısı yadsınamaz. Bu nedenle sürdürülebilir ekonomik ve sosyal kalkınma için kalifiye işgücünü artırmaya yönelik projeleri desteklemeye devam ediyoruz.

Bu inançla, geleceği inşa edecek gençlerimize vizyoner bir katkı yapmak üzere, bundan 6 yıl önce KOZA sosyal sorumluluk projemizi hayata geçirdik. KOZA Projesi'yle üniversite öğrencilerine, YASED üyesi uluslararası şirketlerde staj imkanı yaratarak, kendilerine deneyim ve vizyon kazandırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Özlem Özyiğit, "Her biri geleceğin başarılı iş insanı olmaya aday bu öğrenciler, YASED üyesi uluslararası şirketlerde bir ay boyunca iş hayatını deneyimleme fırsatı bulmaktalar. Bu staj döneminde kazandıkları deneyim, kariyer planlarına ışık tutacak" dedi.


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)