adscode
adscode

Abdullah Gül Üniversitesi ODTÜ’yle yarışacakmış!

Abdullah Gül Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı, Kayseri'nin toplamda 4 üniversiteye kavuştuğunu ve böylece 4 üniversiteye sahip 4'üncü şehir olduğunu ifade ederek, ''Üniversitemiz,…

Abdullah Gül Üniversitesi ODTÜ’yle yarışacakmış!
Üniversite

 

Prof. Dr. Asyalı, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya'yı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Asyalı, bir üniversiteye kurucu rektör olmanın zor bir iş gibi göründüğünü, ancak şehrin desteğinin sağlanmasıyla bu zorluğun ortadan kalkacağına inandığını bildirdi.

Abdullah Gül Üniversitesi'nin kurulacağı yer için Büyükşehir Belediyesi'nin bir arsa tahsis ettiğini ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin 'anahtar teslimi üniversite' sözünü anımsatan Asyalı, ''Biz de şimdilik Büyükşehir Belediyesi'nin Kayseri Kent Müzesi Binası'nda tahsis ettiği bölümde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hayırseverlerle bir toplantı yapacağız. Hayırseverlerin Erciyes Üniversitesi'ne yaptıkları katkıyı biliyoruz. Bundan biz de istifade etmek istiyoruz'' dedi.

     Üniversite binasının Selçuklu mimarisine uygun yapılacağını ifade eden kurucu rektör Asyalı, şöyle devam etti:

     ''2012 yılının son baharında öğrenci almaya başlamayı istiyoruz. Üniversitemizin kurulmasında devlet elbette destek olacak, ama hayırseverlerin katkılarının da gerektiğine inanıyoruz. Bu arada, kariyeri parlak öğretim elamanlarını ve yabancı hocaları üniversitemiz bünyesine katmak arzumuz da var. Kariyerli ya da yabancı hocaları üniversitemiz bünyesine katmak pek de kolay değil. Hocaların çocuklarına yabancı dilde eğitim verecek okulların da Kayseri'de açılması söz konusu olacak. Bütün bunlar, şehrin vizyonuna katkı yapacaktır. Şehrin dinamikleriyle birlikte hareket edeceğiz. Başarının böyle geleceğine inanıyoruz.''

    

MÜHENDİS, SANAYİDE YETİŞECEK

    

Abdullah Gül Üniversitesi'nin teknik ağırlıklı eğitim vereceğini bildiren Asyalı, ''Bu nedenle, Kayseri sanayisi ile diyalog içerisinde olacağız. Sanayinin istediği özelliklere sahip eleman yetiştirmek için, üniversitemizde eğitim gören mühendis adaylarının, sanayide yetişmesi lazım. Öğrencilerimizi sanayide yetiştirmek istiyoruz'' diye konuştu.

     Asyalı, üniversitenin ve üniversiteye bağlı fakültelerin laboratuvarları olacağını ve öğrencilerin teorik bilgilerini, laboratuvarda pratiğe dönüştüreceklerini kaydederek, ''Ama sanayide ve firmaların tesislerinde mühendis adayları yetişirse, daha verimli olur. Sanayicilerimizin istediği şartlara uygun yetişmesi için sanayici ile işbirliği büyük önem taşıyor'' dedi.

     Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ya da İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) de teknik ağırlıklı eğitim verdiğini anımsatan Prof. Dr. Asyalı, şunları söyledi:

     ''Biz de teknik ağırlıklı eğitim vereceğiz. ODTÜ ya da İTÜ gibi, hatta onlardan daha iyi olmak istiyoruz. Teknik konuların yanında, yabancı dil de çok önemli. Üniversitemizde yabancı dil eğitimi verilecek. Yabancı dil çok önemli. İnternet artık her yere girdi ve internetteki bilgilerin yüzde 95'i İngilizce veriliyor. Bunları almak ve bunlardan en iyi şekilde yararlanmak için iyi derecede İngilizce bilmek gerekiyor.''

     Ziyarette konuşan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Kısa zamanda büyük başarılara imza atacağınızı ümit ediyoruz. Elinizde bir dosya ve bir kalemle göreve başladınız, ama birikiminizle ve Kayserililerin verecekleri destekle başarılı olacağınızı biliyoruz. Biz de elimizden gelen desteği vereceğiz'' dedi.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)