adscode
adscode

Akademisyenler ve Yaratıcı Araştırmacılar İçin Yeni Burs Programı Başlıyor

İstanbul Politikalar Merkezi – Sabancı Üniversitesi – Stiftung Mercator Girişimi tarafından başlatılan Mercator – İPM burs programı Almanya-Türkiye ve Avrupa-Türkiye ilişkilerini güçlendirmeyi amaçlıyor.…

Akademisyenler ve Yaratıcı Araştırmacılar İçin Yeni Burs Programı Başlıyor
Üniversite

Mercator – İPM Araştırma Bursu Programı’nın amacı insan ve bilgi alışverişi yoluyla karşılıklı anlayışı geliştirmek. Program, AB/Almanya – Türkiye ilişkileri, eğitim ve iklim değişikliği alanlarında yapılacak projeleri destekleyecek. Başarılı adaylar, 6 ile 12 ay arasında İPM’de akademik ve pratik projeler üzerine çalışma fırsatına sahip olacak.

Stiftung Mercator’un Başkanı Bernhard Lorentz, “Mercator – İPM Araştırma Bursu, İPM’ye olan irademizin özünü oluşturuyor. Özellikle Almanya-Türkiye ilişkileri perspektifinden bakıldığında geleceğimiz açısından önem taşıyan bu üç alan üzerinde programın büyük katkıları olacağını düşünüyoruz” dedi. 2012 ile 2016 yılları arasında gerçekleştirilmesi planlanan araştırma bursu programı ve İstanbul Politikalar Merkezi – Sabancı Üniversitesi – Stiftung Mercator Girişimi’nin projeleri için Stiftung Mercator 5.5 milyon Avro ayırmış.

Bu programın önemine atfen, İPM Direktörü Fuat Keyman, İstanbul Politikalar Merkezi’nde Almanya, Türkiye ve diğer ülkelerden gelen akademisyen ve profesyonellerin, meslektaşlarının birikimlerinden yararlanabilecekleri ve 21. yüzyılın ortak zorlukları karşında ortak çözümler üretebilecekleri canlı ve verimli bir ortam yaratılacağını söylüyor.

Başvurunun önşartı olarak adaylardan, üç alandan birini seçerek yenilikçi bir araştırma ya da pratik bir proje teklifi sunmaları bekleniyor. Başvuruda, proje çıktılarının kamuoyuna ne tür yansımalarının olacağına ve kamu politikalarını nasıl etkileyeceğine dair somut önerilere yer verilmesi gerekiyor. Bu bağlamda, karar vericileri etkileyebilmek ve 21. yüzyılın temel konuları hakkında geniş kitleleri bilgilendirmek programın temel hedefleri arasında yer alıyor.

Verilen bilgiye göre, Mercator – İPM Araştırma Bursu Programı katılımcıları aylık 2700 Avro net ücret alacak ve ek ödenek için başvurabilecekler. İPM, tarafından Sabancı Üniversitesi’nin Karaköy İletişim Merkezi’nde programa kabul edilen başarılı adaylar için çalışma alanı ayrılması planlandı.

Mercator – İPM Araştırma Bursu Programı başvuruları 15 Mayıs 2012 tarihine kadar yapılabilecek. Bursla ilgili bütün doküman ve formlar http://ipc.sabanciuniv.edu/fellowships adresinden temin edilebiliyor.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)