adscode
adscode

'Anadolu Liselerine ek yerleştirme yapılmalı'

Türk Eğitim-Sen: 'Sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına ek yerleştirme yapılmalı...' açıklamasını yaptı.

'Anadolu Liselerine ek yerleştirme yapılmalı'
Lise
"Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2012 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu doğrultusunda, sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına öğrenci seçme ve yerleştirme işlemleri gerçekleştirilmiştir. Boş kalan kontenjanlara yedek listeden kayıt yaptırabilmek için çok kısa bir süre öngörüldüğünden binlerce kontenjan boş kalmıştır. Çok sayıda öğrenci yüksek puan almasına rağmen sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirilememiştir.
Türk Eğitim-Sen olarak Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda, yeni bir kayıt dönemi açılması suretiyle ek yerleştirme hakkı tanınarak, sınavda başarılı olduğu halde sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirilemeyen öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesini talep ettik.


Sayı :GMT.430.00/1660   25/09/2012Konu :Ortaöğretim Kurumlarına Ek Yerleştirme  
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA
İlgi: 2012 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu
Sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına öğrenci seçme ve yerleştirme işlemleri, Bakanlığınızca ortaöğretime yerleştirme puanına (OYP) göre, öğrencilerden tercih başvuruları alındıktan sonra puan üstünlüğü esasına dayalı olarak önceden belirlenmiş kontenjanlar dahilinde yapılmaktadır.İlgi sayılı Kılavuz’da, kayıt dönemi sona erdiğinde boş kalan kontenjanların ilan edileceği, her okulun boş kontenjan sayısı kadar yedek listeye göre sıradaki öğrencilere kayıt hakkı verileceği belirtilmiştir. Ancak, boş kalan kontenjanlara yedek listeden kayıt yaptırabilmek için çok kısa bir süre öngörüldüğünden binlerce kontenjan boş kalmıştır. Çok sayıda öğrenci yüksek puan almasına rağmen sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirilememiştir. Bu bağlamda, Bakanlığınızca yeni bir kayıt dönemi açılması suretiyle ek yerleştirme hakkı tanınarak, sınavda başarılı olduğu halde sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirilemeyen öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda;Gereğini arz ederiz."
M. Yaşar ŞAHİNDOĞAN Musa AKKAŞ Genel Mevzuat ve Toplu Genel Sekreter  Görüşme Sekreteri 

Türkiyekamu

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)