adscode
adscode

Atılım Üniversitesi Mobil Eğitimde Kendi Tableti mPAD’i Kullanıyor

Atılım Üniversitesi, eğitim-öğretim süreçlerinin geleneksel yapıya ek olarak elektronik ortamdan da takip edilebilmesi konusunda başlatmış olduğu e-Üniversite dönüşüm çalışmalarında 'Mobil eğitim Projesi'…

Atılım Üniversitesi Mobil Eğitimde Kendi Tableti mPAD’i Kullanıyor
Üniversite

 

Eğitim, yeni teknolojilerin hızla hayata geçirildiği bir disiplindir. Her yeni teknoloji süratle eğitim ve öğretim süreçleriyle bütünleştirilmeye çalışılır. Tarih boyunca toplumların sosyal yaşamlarını etkileyen her büyük buluş kısa süre sonra eğitimin yaygınlaştırılması ve etkililiğinin arttırılması amacıyla kullanılmaya başlanmıştır. Bu teknolojik yeniliklerden ilk akla gelenler matbaa, radyo, televizyon, bilgisayar, cep telefonu ve İnternet’tir.

 

Özellikle İnternet’in küresel ölçüde yaratmış olduğu büyük değişimin en çok hissedildiği alanlardan biri de eğitimdir. Kişisel bilgisayarlar ile okullarımıza, ofislerimize ve evlerimize giren İnternet, son yıllarda dizüstü bilgisayarlar ve cep telefonları ile hayatımızın her anını, her an paylaşabileceğimiz bir yapıya dönüşmüştür.

 

Yaşanan tüm bu gelişmeler ışığında “Yakınsama” olarak adlandırabileceğimiz teknolojik cihazların yeni yetenekler kazanarak “akıllı” hale gelmesi, bilgisayar donanımları açısından yeni bir çağın başladığını bizlere müjdelemektedir. Bu yeni nesil bilgisayar donanımları içerisinde en ilgi çekici olanı kuşkusuz Tablet PC’lerdir. Dizüstü bilgisayarlardan daha taşınabilir, cep telefonlarından ise daha yetenekli olan bu cihazlar son yıllarda sıkça duyduğumuz kavramlardan biri olan Mobil Eğitim’i gerçek anlamda hayata geçirebilecek temel unsur olmuştur.

 

Atılım Üniversitesi, eğitim-öğretim süreçlerinin geleneksel yapıya ek olarak elektronik ortamdan da takip edilebilmesi konusunda başlatmış olduğu e-Üniversite dönüşüm çalışmalarında yeni bir aşamaya geçmiştir. Bu aşama İnternet ortamında yer alan hizmetlerin, ders malzeme ve kaynaklarının mobil cihazlardan da erişimine imkan veren Mobil Eğitim Projesi’dir. Proje’nin ana bölümlerini oluşturan donanımın temin edilmesi, uygulama ve içerik geliştirilmesi aşamaları eş zamanlı olarak gerçekleştirilmektedir.

 

Atılım Üniversitesi, Tablet PC’nin tasarımı ve montajından mevcut hizmetlerin mobil cihazlara uygun hale getirilmesine, mobil eğitim ile ilgili öğretim elemanlarına verilen oryantasyondan ders içeriklerinin geliştirilmesine kadar bir çok farklı konuda araştırma, geliştirme ve eğitim faaliyetlerini Mobil Eğitim Projesi kapsamında uygulamaya koymuştur. Yapılan bu çalışmaların sonucunda Atılım Üniversitesi, tasarım ve montajı kendisine ait olan mPAD’i 2012 yılından itibaren öğrencilerimizin, akademik ve idari personelimizin hizmetine sunmuştur.

 

Atılım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından montajı ve test işlemleri gerçekleştirilen mPad, hali hazırda piyasada yer alan lider Tablet PC üreticilerinin kullandıkları en son teknolojiler temel alınarak geliştirilmiştir. İşlemci gücü, görüntü kalitesi, dokunmatik ekranın hassasiyeti, çevre birimlerine bağlanabilirlik, kapasite artırımı gibi Tablet PC açısından hayati öneme sahip bir çok bileşenin özenle seçildiği mPad, ileri düzey mühendislik becerilerinin hayata geçirildiği projenin ilk ürünüdür.

 

Önümüzdeki süreçte, Üniversite’nin sahip olduğu araştırma ve geliştirme altyapısı ile mPAD’in yeni sürümlerinin üzerinde çalışılması planlanmaktadır.Eğitim teknolojilerini donanım, yazılım, ergonomi ve insan etkileşiminin bir bütünü olarak değerlendiren ve çalışmalarında bu bileşenlere odaklanan Atılım Üniversitesi, teknolojiyi eğitimde etkili kullanmanın yanı sıra teknolojiyi geliştiren ve hayata geçiren bir üniversiteolarak mobil eğitim uygulamalarında da öncü bir rol üstlenmektedir.

 

Mobil Eğitim Projesi’nin her aşamasında bizleri destekleyen üniversitemiz yönetimi, öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimizin ortak başarısı olarak ortaya çıkan mPAD, teknolojinin eğitimde kullanımında Atılım Üniversitesi’nin vizyonunu en iyi şekilde ortaya koymaktadır.

 

mPAD ve Mobil Eğitim Projesi ile ilgili daha çok bilgi edinmek isterseniz, mobil cihazlar için özel olarak tasarlanmış olan http://mpad.atilim.edu.tr/  adresini ziyaret edebilirsiniz.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)