adscode
adscode

Atılım’da Matematik Yarışması başlıyor!

Geçtiğimiz yıl Ankara Atılım Üniversitesi Matematik Bölümü ve Arf Matematik Kulübü tarafından ilki düzenlenen ve gelenekselleşmesi planlanan Matematik Yarışması’nın ikincisi 2010-2011 eğitim-öğretim yılında…

Atılım’da Matematik Yarışması başlıyor!
Üniversite

 

Orta öğretim kurumları öğrencilerine matematik sevgisinin aşılanması için gerçekleştirilen yarışma, matematiğin eğlenceli dünyasından örnekler ile renklendiriliyor. Etkinlikte, öğrencilerin yarışmacı kimliklerini ön plana çıkartarak bilgilerini değerlendirmeleri böylelikle özgüvenlerinin artırılması hedefleniyor.

 

Yarışma, öğrencilerin üniversite ortamının tanımasına, okullar arasında sosyal bir ortam oluşmasına ve Atılım Üniversitesi ile orta öğretim öğrencileri arasında bir köprü oluşmasına da katkı sağlıyor.

 

İki bölümden oluşan yarışmada;

 

Birinci bölüm, Eleme:

 

2 Mart 2011 Çarşamba günü 13:30-14:30 saatlerinde aşağıda isimleri alfabetik olarak yazılı olan okullar arasında izleyicisiz olarak,

 

İkinci bölüm, Final:

 

16 Mart 2011 Çarşamba günü aynı saatlerde Atılım Üniversitesi Orhan Zaim Konferans Salonunda katılan okulların ve Atılım Üniversitesi öğrencileri ile diğer izleyicilerinin önünde yapılacak.

 

Yarışmaya katılan tüm yarışmacılara Atılım Üniversitesi tarafından bilim kitapları ve özel bastırılmış tişört hediye edilecek. Ayrıca, yarışma sonunda birinci olan okula bir “notebook” ve ilk üç dereceye giren okulların öğrencilerinin her birine sırasıyla fotoğraf makinesi, i-pod ve “netbook” ve finaldeki tüm okullara katılım plaketi verilecek.

 

 

 

 
ANKARA ATATÜRK LİSESİ
ANKARA FEN LİSESİ
ANKARA TED KOLEJİ
AYRANCI ANADOLU LİSESİ
BAHÇELİEVLER ANADOLU LİSESİ
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL AYŞE ABLA FEN LİSESİ
ÇANKAYA ÇAĞLAYAN PINAR KOLEJİ
ÇANKAYA İNCESU LİSESİ
DR.RIDVAN EGE ANADOLU LİSESİ
DR. ŞERAFETTİN TOMBULOĞLU LİSESİ
GÖLBAŞI ANADOLU LİSESİ
JALE TEZER KOLEJİ FEN LİSESİ
KIRKKONAKLAR ANADOLU LİSESİ
NESİBE AYDIN ANADOLU LİSESİ
ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL LİSESİ
ÖZEL AYKAN ANADOLU LİSESİ
ÖZEL YÜCE FEN LİSESİ 
   

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)