adscode
adscode

Bahçeşehir Üniversitesi Öğrencileri Dünya Finalinde

Microsoft Imagine Cup 2011 Dünya finallerine katılmaya hak kazanan takımlar için ilk kez bu yıl duyurulan “Microsoft Imagine Cup Grants” kategorisinde Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri önemli bir başarıya…

Bahçeşehir Üniversitesi Öğrencileri Dünya Finalinde
Üniversite

183 ülke ve 128 takımın katıldığı “Microsoft Imagine Cup Grants” yarışmasında Türkiye’yi temsil eden Bahçeşehir Üniversitesi’nden Onur Yazıcı (Matematik – Bilgisayar), Gizem Aktürk (Çevre Mühendisliği) ve Ünal Akyüz (Yazılım Mühendisliği), Yrd. Doç. Dr. Süreyya Akyüz’ün danışmanlığında hayata geçirdikleri Co2ncerned Projesi ile dünya finallerinde ilk 15 takım arasında yarışmaya hak kazandı. “Microsoft Imagine Cup Grants” programının amacı, kritik küresel problemlere potansiyel çözümler getiren belli sayıda projeyi iş fikrine dönüştürmek ve pazara yönlendirmek. Bu olanak sayesinde başarı sağlayan projeler Microsoft'un aracılığıyla farklı sektörlerden dünya lideri şirket yöneticileriyle bir araya gelme şansı yakalayacak.

 

Finallerde belirlenecek 5 takım için verilecek ödüller ise şöyle:

 

-Takımın iş planı ve fikir kapsamı değerlendirmesine dayanarak 75.000 - 100.000 dolar arası nakit para ile ödüllendirilecektir.

 

-Takım çözümlerini desteklemek amacı ile yazılım desteği sunulacaktır.

 

-Bulunduğu ülkedeki Microsoft ofisi tarafından danışman hizmeti verilecektir.

 

-Potansiyel iş ortaklarına veya yatırımcılara sunum yapma olanağı sağlanacaktır.

 

-Yerel Microsoft iş ortakları tarafından destek sunulacaktır.

 

-Microsoft kaynaklarından ücretsiz yararlanılacaktır.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)