adscode
adscode

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler
Kurucu: Bezm-i Âlem Valide Sultan Vakfı, Abdülhamit Sani Vakfı, Silahtar Abdullah Ağa Vakfı mazbut vakıfları adına T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından kuruldu.
Rektör: Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu
Kuruluş tarihi: 2010
Bulunduğu il: İstanbul
Akademik birimleri: Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Sağlık Bilimleri olmak üzere 4 fakültesi, Sağlık Hizmetleri MYO ve 4 enstitüsü bulunuyor.
Öğrenci sayısı: 2280 lisans, 705 ön lisans, 118 lisansüstü olmak üzere toplam 3.103 öğrencisi var. Lisans ve önlisansta 102 yabancı öğrenci okuyor.
Akademik personel sayısı: 51 profesör, 56 doçent, 79 yardımcı doçent, 31 öğretim görevlisi doktor, 30 öğretim görevlisi, 21 okutman, 35 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 303 akademik personeli bulunuyor.
Burs olanakları: Yüzde 100, yüzde 50, yüzde 25 ÖSYM bursunun yanı sıra Türkiye genelinde ilk 100 ve 2 bin içinde yer alan öğrencilere 9 ay süre için 2500 TL - 500 TL arasında değişen oranlarda burs, Akademik Başarı Bursu, Kardeş Bursu, Spor Bursu ve İlk Tercih Bursu veriyor.
Yurt olanakları: Tarihi binamızın ve iki yerleşkemizin çevresinde çok sayıda özel yurt bulunmaktadır.
Öğrenci kulübü sayısı: 28 öğrenci kulübü var.
Öğrenim ücreti: Yüzde 100 ücretleri kalkmış olup, ücretleri 7 bin TL ile 33 bin TL arasında değişiyor.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
Sağlıkta İlklerin Üniversitesi Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi, eğitim düzeyi, güçlü akademik kadrosu, en ileri teknolojik imkanları, kültür, sanat ve sosyal sorumluluk etkinlikleri ile dünyanın önde gelen yükseköğretim kurumları arasında olma yolunda hızla ilerlemektedir. Uluslararası kuruluşlar ile iş birlikleri yaparak öğrencilerine yurt dışı olanağı sunan Bezmiâlem, dünya çapında saygın akademisyenler ile güncel standartlarda eğitim verilmektedir. Teorik bilgilerin yanı sıra günde 7 bin hastayı ağırlayan Hastanemizde öğrencilerimize en kapsamlı uygulamalı eğitim imkanı sağlamaktadır. Ayrıca mesleki beceri laboratuvarlarımız sayesinde öğrencilerimiz maketler üzerinden uygulama yapabilmektedir. İstanbul’un kalbinde, Tarihi Yarımada’da bulunan Bezmiâlem, ana merkezi, yeşil alanları, temiz ve güvenli çevresi ve kolay ulaşım imkanları ile öğrencilerine avantajlı bir kampüs imkanı sunmaktadır. Ayrıca bünyemizde yer alan yerleşkemizin de ulaşım imkanları kolaydır. Sağlık alanında çalışmak isteyen öğrencilerimizin en doğru adresi Bezmialem…
İletişim bilgileri: www.bezmialem.edu.tr
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)