adscode
adscode

Bilkent Keman Günleri başladı

"Bilkent Keman Günleri"nin ikincisi 1-7 Şubat 2016 tarihlerinde Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde gerçekleştiriliyor.

Bilkent Keman Günleri başladı
Etkinlikler
Bilkent Keman Günleri, sanatın en kapsamlı temel taşlarından müziğin en özel ve dokunaklı dalı olan keman alanında ülkemizdeki potansiyeli dünya standartlarına taşımayı ve uluslararası düzeyde keman virtüözleri yetişmesine destek sağlamayı hedeflemektedir.  
Bu kapsamda, Türkiye'de keman alanında halen eğitimine devam etmekte olan yetenekli genç sanatçı adaylarını ve çalışmalarını sürdürmekte olan profesyonel kemancıları ve  eğitimcileri biraraya getirerek, bilgi ve tecrübelerini paylaşacakları, fikirlerini tartışacakları ve sürekliliği olan bir organizasyon oluşturmayı amaçlıyor.

İlki geçtiğimiz yıl Devlet Sanatçısı Suna Kan adına düzenlenen Bilkent Keman Günleri'nin ikincisi Devlet Sanatçısı Ayla Erduran onuruna düzenlenmekte.

Bilkent Keman Günleri'nde Itzhak Rashkovsky,  (Royal College of Music, İngiltere), Mincho Minchev (Folkwang University of Arts, Almanya), Lutsia Ibragimova (Yehudi Menuhin School & Royal College of Music, İngiltere), Cihat Aşkın (İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı), Ildiko Zsuzsanna Moog (Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı), Ellen Jewett (Klasik Keyifler Genel Koordinatörü), Gülen Ege Serter, Şeniz Aybulus ve Şenol Aydın (Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı), Rasim Bağırov, Bahar Kutay, Feruza Abdullaeva, Adilhoca Aziz ve Muhammedjan Turdiev (Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi) eğitmen olarak katılacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)