adscode
adscode

CHP'li Zeybek: 65 bin öğrenci kendi yerleşkelerinde eğitimlerine devam etmeli!

CHP'li Kemal Zeybek, kapatılan üniversitelerin 65 bin öğrencisinin garantör üniversitenin denetim ve gözetiminde, eğitim gördükleri yerleşkelerde eğitimlerine devam etmesinin doğru olduğunu savundu.

CHP'li Zeybek: 65 bin öğrenci kendi yerleşkelerinde eğitimlerine devam etmeli!
Eğitim
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek kapatılan üniversitelerin öğrencilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. "65 bin öğrenciyi mağdur etmeyin, kin ve intikam duyguları ile sorunlar çözülmez. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra vakıflara ait kapatılan üniversitelerin öğrencilerinden ve anne, babalarından, onlarca telefon alıyorum hepsi feryat ediyor "Bizim bu işte ne suçumuz var?" diye. “Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulunun (YÖK) izniyle açılan, devletin denetim ve gözetiminde faaliyet gösteren, eğitim veren üniversitelere, iyi bir meslek sahibi olmak için devletimizin onayına güvenerek, bu okullara kayıt yaptırdık ve ücretlerimizi ödedik. Böyle bir durumla karşılaşacağımız bizlere söylenmiş olsaydı hiçbir anne, baba olarak çocuklarımızı bu ve benzeri okullara kayıt yaptırmazdık” şeklinde ifade eden yurttaşlarımıza sahip çıkalım." dedi.

Olayı takip ettiklerini söyleyen Milletvekili Kemal Zeybek, "Yükseköğretim kurumunun (YÖK) yaptığı açıklamaya göre; öğrenciler okudukları alan ile ilgili programlar yoksa, yakın alan tercihleri  yapacakları ifade edilmektedir. Bir öğrenci yetenekleri ve istekleri doğrultusunda seçtiği programla yapacağı meslek yerine, başka meslek dalında çalışmak zorunda bırakılacaktır, bu zorlama doğru değildir.

Öğrenciler garantör veya başka bir üniversiteye yerleşebilecekleri şeklinde ve ücretlerini ödemeye devam edecekler denilmektedir. Aynı sınıfta aynı programda okuyacak öğrencilerin bir kısmı ücretli, bir kısmı ücretsiz okuyacaklardır. Bu eşitlik ilkesine aykırıdır.

Vakıf üniversitelerinin bazı bölümlerine yetenek sınavı ile öğrenci alınmaktadır, 2016 Haziran ayında yetenek sınavına giren ücret ödeyen ve sınavları kazanan gençlerimizin umutları söndürülmemeli. Yetenek sınavını kazanan öğrencilerin hakları korunmalıdır.

İlimiz Samsun Canik Başarı Üniversitesinde okuyan öğrencilerimiz de mağdur edilmekte olup, bu okullarda okuyan öğrencilerin çoğunluğu ailelerinin ikamet ettiği illerdeki vakıf ve paralı üniversiteleri tercih etmişlerdir. Öğrenciler ve velilerin mağdur edilme gerekçesi nedir?

Ekonomik gücü olan, çocuğunu özel ortamlarda iyi yetişmesi için fedakarlık yapan anne babalara haksızlıktır. Aynı şehirdeki garantör üniversiteye yerleşmemesi durumunda, başka şehirlerdeki üniversitelere gönderilmesi de mağduriyet konusu olacaktır." açıklamasında bulundu.

CHP Samsun milletvekili Kemal Zeybek; "Bu okulların kapatılmasında öğrencilerin suçu nedir? Devlet bu okulları kapatıyorsa 65 bin öğrenciyi garantör üniversitenin denetim ve gözetiminde, eğitim gördükleri yerleşkelerde eğitimlerine devam etmelileri sağlanmalı. Okullara yeni kayıt alınmayarak tasfiye edilmeli, masum öğrencilere devlet şefkatli  davranmalı, buralardan nemalanmak isteyen hiçbir cemaat ve farklı guruba  fırsat verilmemelidir. Devlete ait üniversitelere ve uygun programlara yerleşenlerden ücret alınmamalı. Kin ve intikam duygusunu bırakalım 65 bin öğrenciye ve ailelerine sahip çıkalım, mağduriyeti önleyelim." dedi.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)