adscode
adscode

Çifte kayıt nasıl önlenecek?

​TEOG sonuçlarına göre öğrenci alan liseleri kazananlar bugün açıklanacak. Kazanan, kazanamayan, istediği okula giren, giremeyen, tüm öğrencilere sabır diliyoruz. Çünkü, henüz her şey bitmiş değil.

Çifte kayıt nasıl önlenecek?
Günün Yazısı
Hatta yüz binlerce aday için asıl yarış şimdi başlıyor...
Hiç bir yere yerleşemeyen ya da hiç tercih yapmayan aday sayısı 200 binden fazla. İstemediği okula giren öğrenci sayısı da bir o kadar. Yani yarım milyon öğrenci için asıl koşuşturma, yeni okul arayışı ve yeni fırsatlar, asıl bugünden sonra şekillenecek...
Hiç bir yere giremeyen ya da istemediği okula yerleştirilenler yeni okul arayışına girecekler, alt tercihlerine yerleşenler de üst tercihlerine tırmanmak için aralış içerisende olacaklar.
Ve hemen hepsine olmasa da, nakillerle, pek çoğuna yeni şans doğabilecek...

MEB ne diyor?

Dün, kendisiyle uzun uzadıya konuştuğumuz. MEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, velilere, rahat olmaları temennisinde bulundu. Hiç bir öğrencimiz açıkta kalmayacak, herkese yetecek kadar kontenjanımız var dedi.
Kurt, kayıtlar sırasında haksızlıkların önüne geçmek için, özel oklların da e-kayıt sistemi içine alındığına dikkat çekti ve devlet ya da özel okul fark etmeksizin, bir okuldan diğerine, nakil isteyen öğrencinin, kesin kayıt hakkı elde ettiğinde, diğer okuldaki kaydının düşeceğini söyledi...
Bu önemli bir gelişme ve umarız sıkı bir takip söz konusu olur.
Gün içerisindeki gelişmeleri yakından izlemeye ve değerlendirmeye devam edeceğiz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)