adscode
adscode

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebi de torba tasarıda!

MEB tarafından hazırlanıp, Bakanlar Kurulunun TBMM'ye sunduğu kanun tasarısına göre, akademisyenlerin okullara müdür olarak atanabilmesi mümkün olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebi de torba tasarıda!
Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imam hatipler için teklif ettiği akademisyenlerin okullara müdür olması meclise sunulan kanun tasarısında da yer aldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ensar Vakfı 37. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında, "Biliyorsunuz imam hatiplerde proje okullarımız var. Bunlardan seçim yapmak suretiyle bazı profesörlerimiz, bazı doçentlerimiz, bazı yardımcı doçentlerimiz veya doktorasını yapmış hocalarımız acaba imam hatiplere müdür olmazlar mı? Geçmişte bu ülkede bunun örnekleri başka okullarda var. Şimdi ben de teklif ediyorum" şeklinde konuşmuştu. Erdoğan'ın teklifi yeni tasarıda da yer aldı. 

23 Mayıs 2016 tarihi itibariyle TBMM'ye sunulan kanun tasarısında şu hüküm yer alıyor:

"MADDE 8- 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 37 nci maddesinin dokuzuncu fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.
"2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 38 inci maddesi kapsamında üniversitelerde görev yapan öğretim elemanlarına bu okullarda okul müdürlüğü görevi verilebilir."

Bu düzenlemenin yasalaşırsa, tüm akademisyenler, proje okullarında okul müdürü olarak görevlendirilebilecek. Düzenleme sadece proje okullarını kapsıyor.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)