adscode
adscode

DARÜŞŞAFAKA'DAN YÜKSEKÖĞRENİM BURSU...

Darüşşafaka Cemiyeti, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında babası veya annesi vefat etmiş, maddi durumu yetersiz, ÖSYM yerleştirme sıralamasına göre, yerleştiği puan türünde %5'lik dilimde yer alan 4'ü…

DARÜŞŞAFAKA'DAN YÜKSEKÖĞRENİM BURSU...
Burslar
1863 yılından bu yana "eğitimde fırsat eşitliği misyonuyla babası veya annesi hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz, yetenekli öğrencilere ortaokul 1. sınıftan liseden mezun oluncaya kadar tam burslu, yatılı, kolej eğitimiyle geleceğe hazırlayan Darüşşafaka Cemiyeti, şimdi de üniversite öğrencilerinin yanında...
 
Bugüne kadar Darüşşafaka Lisesi mezunlarına yüksek öğrenim bursu veren Darüşşafaka Cemiyeti, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında Darüşşafaka mezunu olmayan 4'ü kız 4'ü erkek toplam 8 öğrenciye yükseköğrenim bursu verecek.
 
Darüşşafaka Cemiyeti Yüksek Danışma Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Darüşşafaka'nın vasiyet bağışçısı olan Prof. Dr. Ömer Selçukhan Ertur'un desteğiyle oluşturulan "Eğitimde Fırsat Eşitliği Yükseköğrenim Burs Fonu", babası veya annesi vefat etmiş, maddi durumu yetersiz ve ÖSYM yerleştirme sıralamasına göre, yerleştiği puan türünde belli bir dilime girmiş öğrencilere verilecek.
 
Başarıyı teşvik amacıyla verilen burstan öncelikli olarak ÖSYM yerleştirme sıralamasına göre, yerleştiği puan türünde yüzde 5'lik dilime giren öğrenciler yararlanacak. Ancak bu dilimden istenilen kriterlere sahip başvuru olmaması halinde ise diğer başvurular değerlendirilecek.
 
Toplam 10 ay verilecek bursun miktarı ise öğrencinin başarı yüzdesine göre değişecek. Buna göre; ÖSYM yerleştirme sıralamasına göre, yerleştiği puan türünde yüzde 2'lik dilime giren öğrenciler ayda 825 TL, yüzde 2-5'lik dilime girenler 775 TL, yüzde 5-20'lik dilime girenler 650 TL ve %20-50'lik dilime girenler ise 500 TL olmak üzere karşılıksız burs  alabilecek.
 
Eğitimde Fırsat Eşitliği Yükseköğrenim Burs Fonu'ndan yararlanmak isteyen üniversite öğrencilerinin 17 Ekim Cuma gününe kadar başvurularını ogrenme.merkezi@darussafaka.org adresinden randevu alınarak  şahsen yapması gerekiyor.
 
 
 
Burs başvurusu için:
Darüşşafaka Öğrenme Merkezi
Tel: 0212 276 50 20-481
E-Posta:  ogrenme.merkezi@darussafaka.org
 
 
BURSTAN FAYDALANMA KOŞULLARI
 
    1.    Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
    2.    Anne ve/veya babasının vefat etmiş olması.
    3.    Liseyi bitirdiği akademik yılı takip eden yılda üniversiteyi kazanmış olmak.
    4.    ÖSYS sonucuna göre, yerleştirildiği puan türüne göre yukarıdaki tabloda belirtilen yerleştirme sıralamasında yer almak.
    5.    Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde en az 4 yıllık eğitim veren bir üniversiteye giriş hakkı kazanmak. (Vakıf üniversitelerinde sadece tam burslu yerleştirmeler dikkate alınacaktır.)
    6.    Başvuru formunu doldurmak.
    7.    Ekonomik durumu itibariyle, eğitimini başarıyla sürdürmesi için gereken temel (barınma, ulaşım, yemek, harçlık) koşulları karşılayamayacak olmak.       İSTENİLEN BELGELER:
    1.    ÖSYS sınav sonuç belgesi
    2.    Kayıt yaptırılan okuldan öğrenci belgesi
    3.    Nüfus kayıt örneği
    4.    Başvuru formu
    5.    Aile gelir belgeleri (Ailenin maddi durumunun ve sahip olduğu varlıkların beyanı)
    6.    1 adet vesikalık fotoğraf
 
 
Darüşşafaka 151 yıldır eğitimle yaşamları değiştiriyor
 
Darüşşafaka Cemiyeti, 1863 yılından beri “eğitimde fırsat eşitliği” misyonuyla varlığını sürdürüyor. Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz ve yetenekli çocuklarımıza kaliteli ve çağdaş eğitim olanağı tanıyor ve onların düşünen, sorgulayan, çevrelerine ve ülkelerine karşı sorumlu, aydın bireyler olarak hayata atılmalarını sağlıyor. Bugün Türkiye’nin dört bir köşesinden, sınavla seçilen 1.000’e yakın çocuğumuz, Darüşşafaka’da ortaokul 1. sınıftan liseyi bitirinceye kadar tam burslu, yatılı ve İngilizce eğitim görüyor.Darüşşafaka Cemiyeti bir sivil toplum kuruluşu olarak kurulduğu günden bu yana, hayırsever kişi, kurum ve kuruluşların bağışlarıyla varlığını sürdürüyor. Darüşşafaka öğrencilerinin eğitim, barınma, beslenme, kıyafet, sağlık, kitap, kültürel aktiviteler, cep harçlığı gibi yaşam giderleri ve aynı zamanda üniversite eğitimini sürdüren Darüşşafaka mezunlarına sağlanan burslar da dahil olmak üzere tüm giderler, hayırseverlerin, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden kurum ve şirketlerin destekleriyle karşılanıyor.
 
facebook.com/darussafaka,
 twitter.com/darussafaka,
tr.linkedin.com/in/darussafaka,
 youtube.com/darussafaka1,
instagram.com/darussafakacemiyeti

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)