adscode
adscode

Doçentlik Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Eğitim-Sen'in Doçentlik Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikteki bir maddeyle ilgili açtığı dava sonucunda yönetmelikte değişikliğe gidildi.

 Doçentlik Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik!
Sendikalar

Doçentlik Sınav Yönetmeliğinde Mahkemeye Verdiğimiz Konuda Değişiklik Yapıldı

 

Bilindiği üzere Türk Eğitim-Sen olarak 06.10.2016 tarihli ve 29849 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan  07.02.2015 tarihli Doçentlik Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’in  ‘Doçentlik Sınavı’’ başlıklı 6. Maddesinin  20.  Fıkrasının  “en erken iki dönem’’ ibaresi ile ‘‘en erken dört dönem sonra ’’ ibaresinin yürütmesinin durdurulması ve devamında iptali talebiyle Danıştay nezdinde dava açmıştık.


22.04.2017 tarih 30046 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Doçentlik Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 1. Maddesiyle , 07.02.2015 tarih 29260 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Doçentlik Sınav Yönetmeliğinin 6. Maddesinin altıncı fıkrası ve  yirminci fıkrası ‘‘Başarısız bulunan aday , jüri tarafından eksik bulunan eser ve faaliyetleri tamamlamak kaydıyla müracaat dönemi esas alınmak suretiyle en erken izleyen üçüncü dönemde ,sözlü sınavı aşamasında birden fazla başarısız olan veya başarısız sayılan aday ise sözlü sınava son müracaat dönemi esas alınmak suretiyle en erken izleyen ikinci dönemde yeniden başvurabilir’’  şeklinde değiştirilmiştir. 


Ayrıca bu düzenlemeyle Doçentlik Sınav Yönetmeliği’nin Geçici 2. Maddesinde değişiklik yapılarak Ekim 2015 ve daha önceki dönemlerde doçentlik başvurusunda bulunup eser incelemesinde başarılı bulunmasına rağmen sözlü sınavda başarısız olan adaylar herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın izleyen dönemlerde sözlü sınav için yeniden başvuruda bulunabileceklerdir. 

 

Öğretim elemanlarına önemle duyurulur.

 

 

Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan

                                                                                          Türk Eğitim-Sen

İstanbul İl Başkanı

 

 

 

EK: İlgili Yönetmelik Değişikliği

22 Nisan 2017 CUMARTESİ

Resmî Gazete

Sayı : 30046

YÖNETMELİK

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından:

DOÇENTLİK SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 7/2/2015 tarihli ve 29260 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Doçentlik Sınav Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin altıncı fıkrasının son cümlesi ve yirminci fıkrasının ilk cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 

“Başarısız bulunan aday, jüri tarafından eksik bulunan eser ve faaliyetleri tamamlamak kaydıyla müracaat dönemi esas alınmak suretiyle en erken izleyen üçüncü dönemde yeniden başvurabilir.”

“Eser incelemesinde başarılı olmasına rağmen sözlü sınavda başarısız olan veya başarısız sayılan aday, eser aşamasından sınava müracaat dönemi esas alınmak suretiyle en erken izleyen üçüncü dönemde, sözlü sınavı aşamasında birden fazla başarısız olan veya başarısız sayılan aday ise sözlü sınava son müracaat dönemi esas alınmak suretiyle en erken izleyen ikinci dönemde yeniden başvurabilir.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin geçici 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 

GEÇİCİ MADDE 2 – (1) Ekim 2015 ve daha önceki dönemlerde doçentlik başvurusunda bulunup eser incelemesinde başarılı bulunmasına rağmen sözlü sınavda başarısız olan adaylar, bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin yirminci fıkrasındaki süreler göz önünde bulundurulmaksızın izleyen dönemlerde sözlü sınav için yeniden başvuruda bulunabilirler.”

MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Yükseköğretim Kurulu Başkanı yürütür.

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

7/2/2015

29260

Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmeliklerin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

1-

6/10/2016

29849

2-

3/11/2016

29877

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)