adscode
adscode

Doğum Sonrası Psikiyatrik Hastalıklara Dikkat!

Gebelik ve doğum sonrası (Perinatal) psikiyatrik problemler, başlangıçta kişiyi veya ailesini önemli ölçüde etkilemez iken, gerekli ve yeterli önemin verilmediği durumlarda daha şiddetli tablolara dönüşebiliyor.…

Doğum Sonrası Psikiyatrik Hastalıklara Dikkat!
Anaokulu

Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı veSinir Hastalıkları E.A. Hastanesi (BRSHH) psikiyatristlerinden Uzman Dr. GökşenYüksel, gebelik ve doğum sonrası dönemin kadın yaşamında fizyolojik, ruhsal vesosyal değişimlerin yaşandığı önemli bir süreç olduğunu söyledi.

Hızlı hormonal değişiklikler nedeniyle kişinin ruh sağlığının olumsuz yöndeetkilenebileceğini belirten Yüksel, “Bu nedenle var olan psikiyatrikhastalıklar da bu dönemde alevlenebilir” dedi.

Gebelik ve doğum sonrası (Perinatal) psikiyatrik problemler, başlangıçta kişiyiveya ailesini önemli ölçüde etkilemez iken, gerekli ve yeterli öneminverilmediği durumlarda daha şiddetli tablolara dönüşebiliyor. Yüksel, “Tedavine kadar gecikirse doğum sonrası psikiyatrik bozukluklar, yeni anneyi, bebeğive evlilik ilişkisini de o kadar olumsuz yönde etkileyecektir” diye konuştu.

Gebelik ve doğum sonrası psikiyatrik sorunların sanıldığının aksine sıklığıyüksek, ancak tanısı bir o kadar da kolay atlanabilen bozukluklar olduğunuifade eden Yüksel, şunları kaydetti: “Bunun başlıca nedenleri eş, aile vetoplumun ruhsal hastalıklara olan olumsuz bakışı, hastanın diğer İnsanlar tarafından yanlış anlaşılacağıendişesi, kadının aile içindeki yerinin sarsılacağı endişesi ve kadının üzerineyüklenen sorumluluklarını yerine getirme beklentisidir. Bu nedenlerden dolayıdoğum sonrası psikiyatrik bozuklukların erken tanısı ve uygun tedavisindegüçlükler yaşanmaktadır.”

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)