adscode
adscode

Eğitimde Erkek Egemen Bir Yönetim Anlayışı Var!

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Merkez Kadın Kolları tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yapılan açıklamada "Eğitimci kadınlarımızın sorumlulukları vardır" denildi.

Eğitimde Erkek Egemen Bir Yönetim Anlayışı Var!
Sendikalar
Tüm kadınların Kadınlar Günü'nü kutlayan açıklamada;  Kadınların özgürlük, namus, töre, gelenek, dinsel sömürü, iktidar, siyasi ikballer, cinsel sömürü, cinsel özgürlük, terör malzemesi, vatan ve ticaret uğruna istismar edildikleri kaydedildi.

 

Yapılan kutlama açıklamasında şu ifadeler yer verildi;

 

Gelişmiş ülkelerde de, gelişmemiş ülkelerde de kadının istismarı bitmemiştir, yalnızca şekil değiştirmiştir. Kadın istismarı bitmesi için özellikle kadın eğitimcilerimize önemli bir görev ve büyük bir sorumluluk düşmektedir. 


Kadınlar çeşitli söylemlerle sömürülmeye devam edilmektedir. Bu nedenle kadın hakları eğitiminin okul öncesinden yüksek öğrenime kadar yaygın eğitim programları dahil tüm çerçevede ve bütünsellik içerisinde verilmesi gerekir. Kadınların sömürülemediği bir dünya için başta kız çocuklarımız olmak üzere tüm kadınlarımızın eğitimine daha çok önem verilmeli ve pozitif ayrımcılık yapılmalıdır. Bugün bile kadın çağ dışı kalmış töre anlayışı ile tüm toplumun gözü önünde infaz edilmektedir. Törelere bağlılık ve saygı adına kadını katleden, kadına tecavüz eden, kadını ömür boyu baskı altına alan uygulamalara göz yumamayız. Yasalarımızın törecilere hafifletilmiş bir dozda tatbik edilmesine müsaade etmemeliyiz. 


Türk kadınlarının dünya kadınlarına ve kadın hareketine örnek olacak birikim, donanım ve derinliğe sahip olduğuna inanıyoruz. Bizim kültür ve medeniyetimizin nüvesi Türk kadınlarına bu misyonu vermiştir. Bunun için başta eğitim kuruluşları olmak üzere adli ve idari kurumlardaki erkek egemen, statükocu yönetim anlayışı değiştirilmelidir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)