adscode
adscode

Ek Sınav Hakkı Lise Eğitimini Bitirir

Liselilere getirilen yeni ek sınav hakkı uygulaması eğitimcilerin tepkisine neden oldu. Eğitimciler, ek sınav hakkının eğitime büyük darbe indireceğini savunuyor.

Ek Sınav Hakkı Lise Eğitimini Bitirir
Lise

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin başarısızoldukları en fazla 4 dersten sınava girebilmelerine imkan tanıması tartışmalarıberaberinde getirdi. Zira mevcut durumda iki dönem boyunca birden çok derstenbaşarısız olan öğrenciler için 'tekders affı', 'ikinci sınavhakkı','ortalama yükseltme sınavı' gibi uygulamalar getirerek sınıf geçmesikolaylaşıyor.

Bugün'ün haberine göre, Gazi Üniversitesi Eğitim FakültesiEğitim Bilimleri BölümüÖğretim Üyesi Prof. Dr. Servet Özdemir , öğrenciye sınıf geçmesi için sınav hakkı verilmesininbaşta öğrenci lehine görünse de sonuçta hem öğrenciye hem eğitim sisteminezarar verdiğini ifade etti. Veli ve öğrencinin 'Nasılsa Bakanlık bir sınavhakkı verecek' deyip dersine yeteri kadar çalışmadığını belirten Özdemir,"Öğrencinin liseyi bitirmiş olması aldığı dersleri başarıyla geçtiği ve bukonuda ehil olduğu anlamına gelmiyor" dedi.

ÖĞRENCİ KONTROL EDİLEMİYOR

Prof.Dr. Özdemir sözlerine şöyle devam etti:"Öğretmenler de bu durumdan dert yanıyor.Öğretmen bir öğrenci hakkındakanaatini verdikten sonra onamüdahale etmemek lazım. Bu hem öğrenci hemöğretmenin motivasyonunu yok ediyor.Öğretmen sınıfta öğrenciyi kontroledemiyor. "

SINIF GEÇMEK ZORLAŞTIRILMALI

Sınıf geçme ve sınav yönetmeliğinin ilgili maddelerinindeğişmesi gerektiğine işaret eden Eğitim Uzmanı Adil Türk "Bununla dayetinilmemeli, sınıf geçmek zorlaştırılmalı ve derslerin akademik değeriartırılmalı. Akademik başarı gösteremeyen öğrenciler açık liseye yönlendirilmeksuretiyle örgün eğitim dışına çıkarılmalı" diye konuştu. Sınavyönetmeliğinin tekrardan gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen Türk,"Birçok sınavın kaldırılması lazım. Ayrıca öğretmenin itibarının vesınıftaki ağırlığının artırılması gerekiyor. Aksi halde lise diploması kağıtparçası olmaktan öte gitmez" dedi.

 Dünya Bülteni 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)