adscode
adscode

Ekonomide Dikkat Seçim Sonrasına

Ekonomide Dikkat Seçim Sonrasına

Ekonomide Dikkat Seçim Sonrasına
Üniversite

İzmir Ekonomi Üniversitesi, Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi, Garanti ve Yapı Kredi Bankaları'nın eski Genel Müdürü Halit Soydan, 7 Haziran’da gerçekleştirilecek genel seçimler öncesinde odağın ekonomi olmadığını belirterek, “Ekonomide asıl merak, seçim sonrası için olmalıdır.  Stratejik karar verecekler 7 Haziran’ı bekleseler yeridir” dedi. 

Demokrasi sınavının sürdüğünü, seçime katılan parti temsilcilerinin tümünün ‘Daha çok özgürlük, daha geniş demokrasi’  söylemiyle hareket ettiğini kaydeden Soydan, dengenin istikrar, istikrarın da güven getireceğini ifade etti.  Seçimlere iki ay kala ekonomi alanında fazla hareket alanı bulunmadığını aktaran Soydan, “Eldeki son resmi veri, Mart 2015 enflasyon rakamlarıdır. TÜFE 7, 61’e yükseldi. Günün koşulları, bize ‘Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası istese de faiz indiremez’ dedirtiyor. Öte yandan 2014 büyüme rakamı beklenenden biraz kısa geldi. Yüzde 2,9 oranında.  Oysa revize ‘Orta Vadeli Programda’ hedef yüzde 3,3 olarak öngörülmüştü” diye konuştu. 



 

‘2 Ayda Ekonomiyi Kimse Zıplatamaz’

62.’nci hükümetin ‘seçim ekonomisi yok’ dediğini aktaran Soydan, şunları söyledi:

“İki ayda ekonomiyi, istese de hiç kimse zıplatamaz. Yatırımlarda her türlü devlet desteğinin filizlenme süresi literatüre göre en az altı aydır. Kaldı ki küresel dünyada ekonomileri etkileyen etmenlerin içinde döviz kurları da var. Döviz kurları ise küresel aktörlerin davranış ve beklentileri ile iç içe. Söz gelimi, son günlerde Dolar yükseliyor. Avro geriliyor. Bunun devamını bekleyenler de var. Bizim kendi başımıza yabancı para karşılıklı değerlerini değiştirecek veya belirleyecek, ne gücümüz var, ne de niyetimiz! Günlük yabancı para alım satım toplam hacmini 5,3 trilyon dolar olarak veriyor. Manipülasyon kapıları, bu derinlik nedeniyle kapalı. Ekonomide asıl merak, seçim sonrası için olmalıdır.  Stratejik karar verecekler, 7 Haziran’ı bekleseler yeridir.” 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)