adscode
adscode

ERA Kolejleri ile ‘Eğitimde Rasyonel Gelişim Çağı’ başlıyor...

ERA Kolejleri,‘Eğitimde Rasyonel Gelişim Çağı’ sloganı altında sunduğu, zihinsel gelişim, fiziksel gelişim, sosyal gelişim, psikolojik gelişim ve akademik gelişim yöntemlerinin bilimsel verileri ışığında;…

ERA Kolejleri ile ‘Eğitimde Rasyonel Gelişim Çağı’ başlıyor...
Okullardan Haberler

Eğitim sektöründeki 30 yıllık tecrübesini, 2013-14 öğretim yılında Türkiye’nin ilk Teknik Koleji ile mesleki eğitimle buluşturan ERA, 2014-15 öğretim yılına anaokulu dahil üniversiteye kadar süren 4+4+4 programının tüm kademelerinde hizmete açtığı ERA Kolejleri ile gelecek odaklı inovatif bir eğitim sistemine imza atıyor.

ERA Kolejleri’nin yaklaşım, hedef ve ilkeleri konusunda bilgi aldığımız ERA Kurumsal İletişim ve Marka Direktörü Filiz Kantekin şunları söylüyor: “Unvanı olan ERA ile yeni bir dönemi, rasyonel gelişim eğitimiyle yepyeni bir geleceği temsil eden ERA Kolejleri, eğitim sistemini, öğrencilerin bilimsel gelişim süreçlerine odaklamıştır. Bu yaklaşımımız, öğrencilerimizi tek tek bilimsel verilerle tanıyabilmemize ve her bir öğrencimize özel olarak eğitim verebilmemize olanak sağlamaktadır. İlkesel olarak, bilginin öğrencinin zihninde bir kişisel disiplin anlayışı ile başarıya dönüştürülmesini rasyonel gelişim eğitim sistemiyle sağlar. ERA Kolejleri, bilgi edinmeyi öğrencinin iç dünyasında bir ihtiyaç ve vazgeçilmez bir ilgi alanına çevirebilen bir keyif aracı olarak ele alır ve davranış modeli eğitimde positivitedir. Eğitimi, kayıtsız, şartsız insanoğlunu doğruya yönelten bir ışık olarak kabul eden ERA Kolejleri, sadece iyi öğrenciler yetiştirmek üzerine değil; bireylerin rasyonel düşünme yeteneklerini geliştirerek, bilgi ve özgüvenlerinin artırılması üzerine de kurgular. Eğitimde yaratıcılık ve inovasyonun sistemleştirilmesi, kurumu oluşturan eğitmenler, idareciler, veliler ve öğrenciler için genel prensip olarak kabul edilir. ERA Kolejleri’nde evrensel etik prensipleri kabul edilir, tüm yerel gelenek ve inançlara saygı, ahlaki yaklaşımımızın temellerini oluşturur. 

ERA KOLEJLERİ ÖĞRENCİLERİNİ GELECEĞİN BECERİLERİ İLE DONATIYOR… 

ERA Kolejleri’nde kurumsallaştırılan rasyonel ve inovatif eğitim sisteminin klasik eğitim sisteminden çok farklı olduğunun altını çizen Filiz Kantekin, farklılıkları şöyle anlatıyor: 

“Bugün dünyada Z kuşağı olarak nitelendirilen ve 2025 yılında üniversiteye başlayacak ya da hayata atılacak öğrenciler, anne babalarından ve bizlerden çok daha farklı bir iş gücüne katılacaklar. Bu sebeple biz öğrencilerimizi; birden fazla alanda faaliyet gösteren ve hızla gelişen teknolojileri kullanarak bir yandan değişen iş ortamlarında yaratıcı yaklaşımlar sergileyen, diğer yandan da dünyayı önemli ölçüde etkileyen karmaşık sorunları çözmek için global düşünen ekiplerde çalışabilecek bireyler olarak yetiştirmekle sorumluyuz. Era Kolejleri, günümüz öğrencilerinin gelecekte başarılı olmak için gerekli bilgi ve beceriler ile yaşam boyu sürecek bir yaratıcı düşünce ve çevik öğrenme yolculuğunu sunabilecek bir eğitim anlayışıyla,iletişim araçlarını ve teknolojiyi, öğrenmeyi etkinleştiren ve etkili iletişim kurabilen,yaratıcı, meraklı, eleştirel düşünen, teknoloji ve medya okuryazarı, işbirliği becerisi yüksek ve etik değerlere sahip, özetle 21. Yüzyıl becerileri ile donatılmış bir nesil hedeflemektedir.

Bu hedeften hareketle, inovatif eğitim sistemini benimseyen ERA Kolejleri'nde; Brainfit Studio çözüm ortaklığı ile öncelikle öğrencilerin görsel, işitsel, psikomotor, sosyal ve duygusal, dikkat ve hafıza becerileri,gelişim düzeyleri envanterler ile belirlenerek, bireysel farklılıkları dikkate alınıp öğretime hazır hale gelmeleri için hazırlık eğitimi verilir. Çünkü öğrenme ve kendini gerçekleştirme ancak bireyin zihinsel, fiziksel, psikolojik, sosyal gelişim süreçlerinin uygun şartları sağlanırsa mümkün olabilmektedir.”

Era Kolejleri’nde öğrencilerin aralarında tasarım ve planlamanın, problem çözümünün, kararvermenin, ürün ve nesne tasarlamanın ve sonuçları iletmenin de yer aldığı bir dizi karmaşık görev ile bilgi ve becerileri öğrenmesini sağlayan, sistematik bir eğitim ve öğretim modeli uygulanacağını belirten Kantekin, “Öğretmen bilgiyi aktaran değil, öğrenciye öğrenme yolculuğunda rehberlik eden kişi olacaktır. Bu yüzden Era Kolejleri’nde eğitmenler de hem Z kuşağı özellikleri hem de bu öğrencilere özel öğretim yaklaşımları konusunda eğitim sürecine katılmaktadırlar" diyor.

ERA Koleji’nde öğrencilerin pratik hayatta karşılaşacakları problemleri eğitimcinin hazırladığı bir senaryo içerisinde rol alarak çözümlemelerine imkan sağlayan ERA Koleji, İngilizce eğitiminde ise ABD'de geliştirilen ve bilişsel öğrenme ilkelerini temel alan FastForWord programını uyguluyor. İşitme, dil, okuma engellerini alma, psikoloji, davranış algoritmaları ve multimedya teknolojileri kullanılarak hazırlanan program, öğrencilerin zihinsel aktivitelerini ve öğrenme yeteneğini geliştiriyor.Scientific Learning (bilimsel öğrenme) yaklaşımının öğrenmeyi hızlandıran çözümleri dünyada 45'ten fazla ülkede kullanılmaktadır. Bilgisayarda oyun oynayarak İngilizce öğreten, bireysel gelişim odaklı, tekrara dayanan, online eş zamanlı geri bildirim sunan, dünyada 5 bin noktada uygulanan özel bir programdır.”

ERA Kolejleri, eğitim alanında geliştirdiği ve öğrencilerine sunduğu üstün teknolojiye sahip eğitim model ve teknikleri sayesinde, insanoğlunun mükemmelliği arayışındaki mücadelesine yepyeni bir boyut kazandırmayı hedefliyor.



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)