adscode
adscode

GENÇ MÜHENDİSLERDEN YARATICI FİKİRLER

Bilkent Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencileri son sınıf bitirme projelerini sergilediler.

GENÇ MÜHENDİSLERDEN YARATICI FİKİRLER
Üniversite
Öğrenciler "inovasyon" konsepti çercevesinde kendi fikirlerini oluşturuyorlar. Hayatın içinden eksik gördükleri bir alanda mesleki bilgilerini yaratıcılığa döküyorlar.
Bu yıl öğenciler  12 yaratıcı proje geliştirdiler . Projelerden bazıları şöyle;

Akıllı koltuk: ofiste oturuş bozukluklarından oluşan ağrılardan birçok insan şikayetçidir. Ofis makam koltuğu olarak tasarlanan bu koltuk duruş bozukluklarını engellemek üzere yanlış oturuşlarda uyarı sistemine sahip.

Yer Değiştiren Dolaplar: Ofislerde veya evlerde üst dolaplara ulaşmak hep sorun olur. Asansörlü bir sistemle yer değiştirme mekanizmasına sahip orta ve üst dolaplar kolay bir şekilde birbirinin yerine geçebiliyor.

Ambulansda sallanmayan sedye: Yollardaki bozukluklar nedeniyle sedye ve üzerindeki hasta sallanmaya maruz kalır. Bu durum hastanın kötüleşmesine, kan kaybının artmasına neden olur. Sallanmayı önleyici yay sistemi yol bozukluklarınından oluşan sallanmayı çok aza indiriyor.

2 litre su ile araba yıkama: Küçük bir el aracı ile çok az su ile araba yıkamak mümkün.


Hastayı ayağa kaldıran tekerlekli sandalye:  Sandalyenin kolundaki mekanizma ile emniyet kemeriyle bağlı hastayı ayağa kaldıran, istediğinde tekrar oturma pozisyonuna getiren tekerlekli sandalye

Bulaşık makinasını yerleştirmek artık kolay: Alt sepeti bir tuşa basarak üst sepet seviyesine yükselten sistemle eğilmeden bulaşık makinasını yerleştirmek mümkün.

Projeler  hakkında görüşünü aldığımız Akademik İşlerden sorumlu Rektör Yardımcısı ve Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof Dr. Adnan Akay; "İki yıldır Üniversitemiz inovasyona öncelikli önem veriyor. Bu nedenle öğrencilere hangi konuda proje üreteceklerini kendilerinin seçmelerini istiyoruz." dedi  Öğrencilerin hayatın içerisinden eksik gördükleri konularda proje geliştirdiğini belirten Akay;  Bir dönem üzerinde çalıştıkları projelerin onların mezuniyet projeleri olduğunu ve bunların yıl sonunda sergilendiğini, onları serbest bırakmanın yaratıcı fikirler çıkarmalarını sağladığını söyledi

Fizik Tedavi


Fındık Kırma Gereci
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)