adscode
adscode

"HASAN ÂLİ YÜCEL KOLEKSİYONU" AÇILDI

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ "HASAN ÂLİ YÜCEL KOLEKSİYONU" AÇILDI

"HASAN ÂLİ YÜCEL KOLEKSİYONU" AÇILDI
Üniversite

Program Kütüphane Müdürü David Thornton’un misafirleri Soma’da hayatını kaybeden maden işçileri için 1 dakikalık saygı duruşuna davetiyle başladı. Daha sonra David Thornton açılış konuşmasını yaptı.  Konuşmasında Hasan Âli Yücel Koleksiyonu’nun Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi’ne geliş serüveninden bahsetti. Koleksiyon hakkında bilgiler verdi. Koleksiyonun alınmasına destek oldukları için Rektör Bey’e; koleksiyonu kullanıma hazır hale getirilme aşamasındaki yoğun çalışmaları nedeniyle kütüphane personeline teşekkür etti.
İkinci konuşmacı olarak Hasan Âli Yücel’in torunu Âli Eronat söz aldı. Sayın Eronat koleksiyonun onlar için öneminden, koleksiyonu  bugünlere kadar nasıl koruduklarından ve bundan sonra bunu devam ettirip insanların kullanımına sunacak bir kurum aradıklarından bahsetti. Bilkent Üniversitesi’nin dünyanın önde gelen üniversiteler arasında yer alması; Bilkent Kütüphanesi’nin dünyadaki ve Türkiye’deki bütün araştırmacıların kullanımına açık olması ve Hasan Âli Yücel’e ait koleksiyonun bölünmeden ayrı bir salonda kullanıma sunulma imkanı verilmesi nedeniyle Bilkent Üniversitesi’ni tercih ettiklerini belirtti. Rektör Beye, kütüphane yönetimine ve koleksiyonun kullanıma hazırlanması aşamasında emeği geçen kütüphane personeline teşekkür etti.

Üçüncü konuşmacı olarak söz alan Prof. Dr. Talat Halman, Hasan Âli Yücel’in eğitim ve kültür hayatına sağladığı katkılardan bahsetti ve böyle değerli bir koleksiyonun Bilkent Üniversitesi’ne kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti belirtti.
Son olarak söz alan Prof Dr. Abdullah Atalar, Hasan Âli Yücel’in eğitim ve kültür alanındaki öneminden bahsetti ve böyle değerli bir koleksiyonun dünya çapında tüm kullanıcılara hizmet veren ve kullanıcılar tarafından yoğun bir şekilde kullanılan Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi ile daha çok insana ulaşacağından duyduğu memnuniyeti belirtti.

Konuşmaların ardından koleksiyonun açılışı yapıldı ve misafirlere koleksiyon gezdirildi. Daha sonra Kütüphane Sanat Galerisi’nde düzenlenen kokteyl ile Hasan Âli Yücel’e ait fotoğraflardan oluşturulan sergi gezildi.
Fotoğraf sergisi 23 Mayıs 2014 tarihine kadar sabah 09:00 – 17:00 saatleri arasında görülebilir.

Ayrıca, Hasan Âli Yücel anısına koleksiyonda yer alan materyallerin listesinin yer aldığı 132 sayfalık bir kitapçık basılarak davetlilere dağıtıldı.

 

KOLEKSİYONA AİT VERİLER

Hasan Âli Yücel Koleksiyonu Materyal Türüne Göre 

Sayılar

Kitap

7068

Dergi

827

Ayrı Basım

118

Fotoğraf Albümü

73

Toplam

8086*

 

 

Hasan Âli Yücel Koleksiyonu Kitaplar Konularına Göre

Sayılar

Genel

120

Felsefe, Psikoloji, Din

765

Tarihe Yardımcı Bilimler

84

Tarih

1305

Coğrafya, Antropoliji

122

Sosyal Bilimler

300

Siyasal Bilim

140

Hukuk

250

Eğitim

549

Müzik

43

Güzel Sanatlar

246

Dil ve Edebiyat

2675

Bilim

215

Tarım

19

Teknoloji ve Mühendislik

44

Askerlik

22

Denizcilik

2

Tıp

130

Kütüphanecilik

37

Toplam

7068

 

 

 

 

Hasan Âli Yücel Koleksiyonu Kitaplar Dile Göre

Sayılar

Türkçe

4881

Fransızca

1156

Osmanlıca

642

İngilizce

249

Almanca

72

Farsça

20

Rusca

17

Arapça

13

İtalyanca

7

İspanyolca

3

Lehçe

3

Yunanca

2

Latince

1

Macarca

1

Ermenice

1

Toplam

7068

 


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)