adscode
adscode

Gençler Mutluymuş... Kim Kimi Kandırıyor?

Türkiye’de 18 ve daha yukarı yaştaki bireyleri 61.2’si kendisini mutlu hissediyormuş 2010 yılında kadınlarda mutluk oranı yüzde 62.7 düzeyinde gerçekleşirken, erkeklerde bu oranın yüzde 59.6’ya gerilediği…

Gençler Mutluymuş... Kim Kimi Kandırıyor?
Günün Yazısı

Yaş gruplarına göre mutluluk düzeyi de değişiklik gösterdi. 18-24 yaş grubundaki bireylerde mutluluk oranı yüzde 63.9 iken, 65 ve daha yukarı yaştaki bireylerde bu oran yüzde 60’a düşmüş.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2010 yılı Yaşam Memnuniyeti Araştırması sonuçlarını açıkladı. 2003 yılından beri her yıl düzenli olarak Yaşam Memnuniyeti Araştırması gerçekleştiren TÜİK, bu araştırma ile Türkiye’deki bireylerin mutluluk algılaması, umut, değerler, kişisel gelişim ve kişisel sağlık, gelir ve çalışma hayatı gibi alanlardaki memnuniyetlerini ölçüyor.

2009 yılında bireylerin yüzde 54.3’ü kendini mutlu, yüzde 14.6’sı ise mutsuz olarak ifade ederken, 2009 yılında bu oran sırasıyla yüzde 61.2 ve yüzde 10.7 düzeyinde gerçekleşmişti. 2010 yılında evli bireylerin, evli olmayanlara göre daha mutlu olduğu görüldü.

 2010 yılında evli bireylerin yüzde 63.7’si mutlu iken, evli olmayanlarda bu oran yüzde 53.5 düzeyinde gerçekleşti. Evlilerden yüzde 9.2’si “mutsuzum” derken, bekarlardan yüzde 15.3’ü “mutsuzum” ifadesini kullandı.

Şimdi yukarıdaki habere gelde inan. Gelen yorumlar ve gözlemler TÜİK'in araştırmasının tam tersini gösteriyor.

İşsizlik sıralamasında neredeyse ilk sırada üniversite mezunları geliyor.

yaşadıkları onca perişanlığa rağmen, eğer üniversite mezunları hala memnunlarsa diyecek bir şey yok ama eğer rakamlar manipule ediliyorsa da bu da hiç hoş değil.

Kararı siz verin, bakın mutluymuşsunuz da haberiniz yokmuş. Devletten daha mı iyi bileceksiniz!..




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)