adscode
adscode

Google'dan Hayallerini Görselleştiren Yazılım

Google geliştirdiği yeni yazılımla hayalleri görselleştirecek. Elektrikle çalışan arabadan, müzik yapan robota kadar birçok deneysel çalışmaya sahiplik eden Google, bu sefer anlatamadığımız rüyaları ve…

Google'dan Hayallerini Görselleştiren Yazılım
Sosyal Medya
Google’ın “deep dream” adını verdiği tanıma aracı hayalinizdeki görüntüleri görsel olarak yorumlayabilecek. Deneysel çalışmaları ile sıkça gündeme gelen Google mühendisleri geçtiğimiz hafta içinde bloglarında konuyla ilgili ilk açıklamayı yaptı. Açıklamaya göre Google, hayalinize en yakın görselleri çıkarma imkanı yaratan bir araç geliştiriyor.

Mühendislerin “yapay sinir ağları” adı verilen araçla çalıştırdığı algoritma sistemi içinde milyonlarla ifade edilebilecek kombinasyon yer alıyor. Bu kombinasyonlar size hayaliniz içinde yer alan cisimler üzerinden en yakın sonucu veriyor.
Örneğin; “deep dream” hayalinizdeki görseli bir türlü yaratmadı, sıkıntı değil. Yazılımdaki yenileme seçeneği aklınıza en çok yatan görüntüyü size sunmak için çalışmaya devam edecek. Böylece ileride sürreal “deep dream” eserlerinizle sergi açma imkanı bile yakalayabileceksiniz.

Haberin duyulmasının ardından Google meselenin anlaşılması için test amaçlı kaynak kodu yayınladı ve  “deep dream” yazılımını deneyenler sosyal medyada çalışmalarını paylaştı.
Henüz deneme aşamasında olan “deep dream” ilerleyen günlerde adından daha çok bahsettirecek.

Radikal

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)