adscode
adscode

Her Kurban, Lösemili Çocuklara Can!

“Her kurban, lösemili çocuklara can”

Her Kurban, Lösemili Çocuklara Can!
Türkiye'den Haberler
“Bizim hikayemiz 2009 yılında başlıyor. Çocuğumuz olmadığı için tam 12 yıl evlat hasretiyle yandık. 12 yılın sonunda bir mucize oldu ve kızımız geldi. Artık umudumuz kalmamışken yüce Rabbim gülümsetti bizi, hayata bağladı. Çorum’da yaşıyorduk ve mutlu bir hayatımız vardı. Eşim inşaatlarda çalışır, evimizi geçindirir; bense evimizde kızımıza, felçli ve görme engelli anneme bakardım. Zorlukları vardı hayatımızın; az maaşla çok şey başarmaya çalışırdık ama üstesinden geliyorduk. 

Bir gece ateşlendi Şaver. Kulağında bir şişlik çıktı. Ne olduğunu anlamadık ve doktora gittik. “Kabakulak” dediler ama değilmiş. Samsun’da özel kliniklerde kan tahlileri yapıldı belinden sıvı alındı. 2 gün sonra doktor bizi çağırdı ve “Lösemi” dedi. Eşimle birlikte ağlamaya başladık. Filmlerde gördüğümüz, etraftan duyduğumuz lösemi kötü bir hastalıktı. İnsan evladına konduramıyor, ciğeri nasıl yanıyor anlatamam. Sonra hastaneye yattık. Eşim işini gücünü Çorum’da bıraktı, geldi. Arabanın içinde yattı günlerce. Yatalak anneme kardeşim bakmaya başladı. 8 gün kaldık ve ben ağlamaktan helak olmuştum. Şaver’i o hastanede iyileştirmemizin mümkün olmadığını anladım. LÖSEV’i duyduk bir hasta yakınından, danışmak için. Aradık “Hemen gelin,” dediler. Daha önce görmedik, etmedik ama güvendik onlara.

LÖSANTE’ye gitmeye karar verdik. 

9 Haziran 2015 günü LÖSANTE Hastanesi’ne geldik. İçeri girdiğimizde bir yanda melek gibi hemşireler, diğer yanda gülümseyen doktorlar, hemen Şaver’imi aldılar. Sıcacık banyomuzu yaptık. Bizim için hazırladıkları tertemiz, mis kokan odamıza yerleştik. Burada bir kere bile kan, trombosit aramadık, bir kere ilaç peşine düşmedik. Yaptığım tek şey Şaver’in yanında olmak ve ona güç vermek.

 Çünkü gereken her şeyi LÖSEV evlatlarımız için yapıyor.”

KURBAN BAĞIŞLARINIZ HAYAT VERSİN

Evet, kurbanlarınızı ve adaklarınızı dini usüllerle vekâleten kesiyoruz! Kurban Bayramı’nda hem dini vecibelerimizi yerine getiriyoruz, hem de lösemili ve kanserli çocuklarımızın hayatını kurtarıyoruz. Kurban kesmek, yüce Allah’a yakınlaşmak, inancımızı güçlendirmek ve bu vesileyle yoksulun, yoksunun yanında olmaktır. Kurbanın rüknü, kurbanlık hayvanın kesilip kanının akıtılmasıdır. Hem bireyler, hem de toplum açısından yararlar sağlayan mali bir ibadettir. 

Öte yandan kurban, toplumda kardeşlik ve dayanışma ruhunu canlı tutar. Sosyal adaletin gelişmesine katkıda bulunur. LÖSEV olarak, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın icazet ve kurban esasları doğrultusunda yaptığınız kurban bağışlarınızla binlerce lösemili ve kanserli çocuğu iyileştiriyor, 12 ay boyunca taze et ve et ürünleriyle beslenmelerini sağlıyoruz. Bağışlarınız sayesinde, fakir, fukara ve yoksun insanların et yemesini, hasta çocukların en iyi koşullarda tek kuruş harcamadan iyileşmesini ve hayat bulmalarını sağlayarak kurbanın gereğini yerine getiriyoruz.

Lösemili Çocuklar Hastanesi, Okulu, LÖSEV Köyü ve LÖSEV Onkoloji Kenti ile artık lösemi değil, lösemili çocuklarımız kazanıyor. Siz de Kurban Bayramı’nda LÖSEV’e vekâlet vererek hem kurbanlarınızı dini usüllerle kestirebilir, hem de bu bağışlarınızla hasta çocuklarımızın hayatını kurtarabilirsiniz.

Unutmayın ki “Her kurban, lösemili çocuklara can” olacaktır.
                                                        
Evet, kurban kesiyoruz. Üstelik her kurban lösemili çocuklara can!

Yüce Allah’a yakınlaşmak için kurban ibadetimiz gereği vekâletinizle kurbanlarınızı keserek, yaşamak için desteğimize ihtiyaç duyan lösemili ve kanserli çocuklarımıza ulaştırıyoruz.
Kurban Bayramı’nda LÖSEV’e vekâlet vererek hem kurbanlarınızı dini usullerle kestirebilir hem de bu bağışlarınızla lösemili ve kanserli çocuklarımıza hayat verebilirsiniz.
Kurbanlarınız, Kurban Bayramı’nda noter gözetiminde, dini esaslarla kesilecektir. Etleri hemen tüketilemeyeceği için kesen kurumlara ödünç verilip daha sonra taze et ve et ürünü olarak geri alınacaktır.
Böylece lösemi ve kanser hastalarımız yalnızca Kurban Bayramı’nda değil, tüm yıl boyunca taze et ürünleri ile beslenecek, vücut savunmaları güçlenecek, iyileşeceklerdir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)