adscode
adscode

Hikmet Sami Türk: Dershane Kapatmak Anayasa'daki Eğitim Özgürlüğüne Aykırı

Adalet eski Bakanı Hikmet Sami hükümetin özel dershaneleri kapatma girişiminin Anayasa’daki eğitim özgürlüğüne aykırı olduğunu söyledi.

Hikmet Sami Türk: Dershane Kapatmak Anayasa'daki Eğitim Özgürlüğüne Aykırı
Türkiye'den Haberler
Adalet eski Bakanı Hikmet Sami hükümetin özel dershaneleri kapatma girişiminin Anayasa’daki eğitim özgürlüğüne aykırı olduğunu söyledi.

Hikmet Sami Türk baba ocağı Bafra'da AK Parti’li eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Meclis'e soru önergesi olarak verdiği ‘Hizmet Hareketine kumpas ve bitirme planı’ ile ilgili soru sorulması üzerine konunun ayrıntısını bilmemekle birlikte eski Bakan İdris Naim Şahin bu çeşit bilgilere sahip olmasına binaen bu şekilde soru önergesi verebileceğini vurgulayıp şunları söyledi: "Milletvekillerinin idareden devletin işlemleriyle ilgili olarak soru sormak onların hakkıdır. Sanıyorum ki o iddialarla ilgili olarak kendisine bilgi verilir. Tabi bir hareketi suçlamak son zamanlarda çok kolayca yapılıyor. Özellikle paralel yapı iddiaları son zamanlarda Türkiye gündeminde. Sayın Başbakan da hemen her gün bu konuya değiniyor. Bu özellikle Hizmet Hareketi olarak adlandırılan olayla da ilgili ama umarım ki hukuk dışı bir işlem yapılmaz, yapılmaması gerekir. Ayrıca o çerçeve içerisinde bir çok özel okullar kapatılıyor. Bizim eğitime ihtiyacımız ön sırada olan konulardan biri. O nedenle okul kapatılması hiçbir nedenle doğru değildir, dershane kapatılması şeklinde. Gerçi bunların bir dönüşüme tabi tutulacağı söyleniyor ama dershanelerde bir ihtiyaçtan kaynaklanıyordu. Dershaneler üniversiteye hazırlık konusunda hatta bazı yerlerde liselere hazırlık konusunda ciddi bir hizmet veriyorlardı. Devletin aslında eğitim hizmetlerini belki bu çeşit kurumlara gerek bırakmayacak şekilde o kalitede vermesi arzu edilen bir şeydir. Olmadığı için dershane olayı çıkmıştır. Ama şimdi bu kurumlar kapatılıyor. Bu da Anayasa’da ki eğitim özgürlüğüne aykırı olan bir uygulamadır. Eski İçişleri Bakanı bu konuyla ilgili verdiği soru önergesiyle genel olarak bu konuda özellikle paralel yapı iddialarıyla gündeme gelen uygulamalar hakkında önerge vermiştir. Doğal hakkıdır, bu sorusuna ilgili bakanın da cevap vermesi gerekir.‘’

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)