adscode
adscode

Işık’lı Kimyacılar Dünyaca Ünlü Bilim İnsanı Dr. Terry Renner’la Buluştu

FMV Işık Okulları Erenköy Kampüsü, IUPAC idare direktörü ve dünyaca tanınmış kimyacı Dr. Terry Renner’a ev sahipliği yaptı.

Işık’lı Kimyacılar Dünyaca Ünlü Bilim İnsanı Dr. Terry Renner’la Buluştu
Üniversite

Türkiye Kimya Derneği ve Türkiye Kimya Derneği Genç Kimyacılar Platformu’nun da desteğiyle 9 Şubat 2012 tarihinde Işık Okulları Erenköy Kampüsü Güneş Konferans Salonunda gerçekleştirilen sunumda Dr. Terry Renner genç kimyacılarla deneyimlerini paylaştı.

Dünyanın en büyük ve en önemli kimya birliği olan Uluslararası Teorik ve Uygulamalı Kimya Birliği (IUPAC) öncülüğünde, kimya biliminin ve kimyanın daha geniş kitlelere anlatılması, tanıtılması, kimya biliminin yaygınlaşması amacıyla ilan edilen “Uluslararası Kimya Yılı” etkinlikleri kapsamında gerçekleşen etkinlikte Dr. Terry Renner "IYC 2011 is Finished; or is it? (What must we do now?) " konulu bir sunumuyla “şimdi ne yapmalıyız?” sorusuna yanıt aradı.

Yoğun ilgiyle karşılanan sunuma Işık Okulları Erenköy Kampüsü öğretmen ve öğrencilerinin yanı sıra, İstanbul’un farklı okullarından kimya bilimine ilgi duyan dinleyiciler katılım sağladı.

“Uluslararası Kimya Yılı”

Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca Marie Sklodowska Curie’nin radyum ve polonyum elementlerini keşfinin 100.yıldönümü olması nedeniyle 2011 yılı “Uluslararası Kimya Yılı” olarak kabul edilirken, dünyada ve ülkemizde kimya biliminin özendirilmesi ve meslek olarak tanıtılması için çok sayıda organizasyona imza atıldı.

Dr.Terry Renner

DePaul University (Chicago), Illinois tan mezun oldu. Yale Üniversitesinde Fiziko Kimya alanında doktorasını tamamlayan Renner, nano boyutlarda yüzey kimyası, biyokimya, farmokoloji alanlarında çalışmalarıyla bilim çevrelerinden tanınıyor. Renner, dünyaca ünlü Uluslararası Teorik ve Uygulamalı Kimya Birliği’nin (IUPAC) de idare direktörlüğünü yapıyor.



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)