adscode
adscode

İşkur İMD Yönetmenliği Yayımlandı Henüz Atama Yok

Türkiye İş Kurumunda görev yapan İş ve Meslek Danışmanlarının Atanma ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik 26 Mart 2015 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanmıştır.

İşkur İMD Yönetmenliği Yayımlandı Henüz Atama Yok
Türkiye'den Haberler
 ''İŞKUR Açık Kadrolarla İlgili Bilgilendirme Yapmalıdır''

Bu yönetmelik ile Kurum bünyesinde çalışan memurlar arasından İMD kadrosuna atama yapılmasının önü açılmıştır. Bu durum uzun süre önce İş ve Meslek Danışmanlığı sertifikası almış ve bu işi yapmaya gönüllü Kurum çalışanlarının motivasyonunu arttırmıştır. Aynı zamanda çalışma barışının sağlanması için umut olmuştur. Ayrıca Kurum objektif bir kıstas getirmiş ve hizmet süresi fazla olanı atayacağını bildirerek Kurum çalışanlarının takdirini kazanmıştır.
 
Tüm bu olumlu gelişmelere karşın Kurum içinden İMD alımı hala yapılmamış veya bu alım bir takvime bağlanmamış durumdadır. Mart ayından bu yana 4 ay geçmesine rağmen bir adım atılmaması nedeniyle Kurum personelinin beklenti ve motivasyonu ciddi anlamda olumsuz etkilenmiştir. Bu nedenle Kurumun en azından açık kadrolar ve atama takvimiyle ilgili bir bilgilendirme yapması uygun olacaktır.
 
İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, objektif bir düzenleme yaparak bu konudaki hassasiyetini ve Kurum çalışanlarına verdiği değeri ortaya koymuş olup kendisinin öncülüğünde başlatılan bu sürecin bir an önce sonuçlandırılması Kurum çalışanlarının ortak beklentisidir.
 
Bu çalışma, hem mevcut İMD'lerin iş yüklerini azaltıp daha verimli bir danışmanlık hizmeti sunulmasına hem de danışmanlık hizmetlerinde kurumsal tecrübenin daha etkin kullanılmasına imkan sağlayacaktır ve kurumsal hedeflere ulaşmada önemli bir güdüleyici olacaktır. Kurum çalışanlarının ve işsiz vatandaşlarımızın lehine olacak olan bu durum ile ilgili süreç İŞKUR tarafından hızlandırılmalıdır.

 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    3 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (3)