adscode
adscode

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 AKADEMİK YILINI AÇIYOR

İstanbul Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı Açılış Töreni, 21 Ekim 2014 Salı günü İÜ Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 AKADEMİK YILINI AÇIYOR
Üniversite
İÜ Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet’in İstanbul Üniversitesi’ndeki akademik ve bilimsel gelişmeler hakkında bilgi vereceği törende Üsküp Kiril ve Metodius Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Velimir Stojkovski’ye de fahri doktora unvanı verilecek.
 
“Araştırma, İnovasyon, Uluslararasılaşma”
 
İstanbul Üniversitesi yeni akademik yıla “Araştırma, İnovasyon, Uluslararasılaşma” sloganıyla başlıyor. İÜ Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet, bu sloganı seçmelerinin sebebini şöyle özetledi:
 
“Neden bu sloganı seçtik? İstanbul Üniversitesi çatısı altında 135 binden fazla kişi yükseköğrenim görüyor. Bu gençleri en üst seviyede mezun edebilmek için hep birlikte büyük bir gayret sarf ediyoruz.
 
Hızla gelişen teknoloji, yeni ortaya çıkan iş alanları ve meslekler, bilginin çok hızlı tüketilmesine neden oluyor. Bu durum, sürekli yeni bilgileri araştırmayı, bulmayı, öğrenmeyi ve toplumla paylaşmayı gerektiriyor. Proje üreten bir üniversite olarak yatırım bütçemiz yaklaşık 15 kat arttı.
 
Kamu sektörü, özel sektör, sivil toplum örgütleri ve üniversitelerin bir araya geldiği ve herkesin üzerine düşen görevi yaptığı ülkeler hızla gelişiyor. İşte o zaman sürdürülebilir bir kalkınma, sürdürülebilir bir yaşam ve umut bağlanabilecek bir gelecekten söz etmek mümkün hale geliyor. Biz de göreve geldiğimiz günden bugüne bu yolda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
 
Bilgi için: Vildan Dikici (212) 440 00 00 (10 0054)
 
TARİH: 21 Ekim 2014/Salı
 
YER: İÜ Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu-Vezneciler
 
SAAT: 10.00

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)