adscode
adscode

'Kadının Başarısı İle Kadına Şiddet Doğru Orantılı'

İzmir Milletvekili İlknur Denizli:'Ben değil biz diye düşünenler dünyayı değiştirebilir'

'Kadının Başarısı İle Kadına Şiddet Doğru Orantılı'
Üniversite

 

İzmir Üniversitesi’nde kadının toplum ve siyasetteki yerini değerlendiren İzmir Milletvekili İlknur Denizli, sivil toplum kuruluşları ve siyaset yapmanın önemine vurgu yaptı.

 

24. Dönem İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından İzmir Üniversitesi müfredatına eklenen Kadın ve Toplum dersine konuk oldu. Öğrenciler Aziz Veysel Tarhan, Anıl Solakoğlu, Hasan Karabulut ve Melih Rahmi Yıldırımer’in konuğu olarak katıldığı derste “21. Yüzyılda Türk Kadını ve Politika” başlıklı bir sunum yapan Denizli, toplumda “ben” değil “biz” algısının yerleşmesi için öğrencilerin şimdiden birden fazla Sivil Toplum Kuruluşu (STK) içinde yer almaları gerektiğini söyledi.

 

Kadının başarısı ile kadına şiddet doğru orantılı

Kadının iş dünyası ve sosyal hayatta yer almadığı sürece siyasette de var olamayacağını vurgulayan Denizli, “Türk aile yapısının çözülmesi ve artan göçler sonucu değişin yaşam tarzında yönetemeyen erkek kadına şiddet uyguluyor. Ne yazık ki kadının iş yaşamı ve sosyal yaşam içinde yer alması ve girişimciliği arttıkça bu şiddet daha da artacak. Bu yüzden herkes en az bir STK içinde yer almalı, vicdanını geliştirmeli ve “biz” olmanın gücünü tanımalı. Yan komşusu karısını döverken bir şey yapmayan insanların toplumu şiddete karşı mücadele edemez” diye konuştu.

 

İşe alım kriterleri değişti

STK’lar içinde elde edilecek başarıların bilinç gelişiminin yanı sıra öğrencilerin kariyerleri için de büyük önem taşıdığını dile getiren Denizli, “STK’lardaki başarılarınız sizi siyasette de bir yerlere taşıyor. Bununla beraber, artık hiçbir işveren sadece mezun olduğu üniversite ya da sahip olduğu sertifikalara bakarak işe alım yapmıyor. Ben bir işveren olarak, bana yol arkadaşlığı yapacak, dünya ile derdi olan insanlar arıyorum” dedi.

 

Kadın duyarlılığınızı kaybetmeyin

İş dünyasına girişimci olarak katılan kadınların erkek egemen kültüre yenilmemeleri gerektiğinin de altını çizen Denizli, “İş dünyasına girişimci olarak katıldığım yıllarda yaptığım en önemli hata, erkek gibi olmaya çalışmaktı ve bu beni başarısız yaptı. Oysa kadın zekâsı ve duyarlılığı bana başarıyı getiren anahtar oldu. Farkındaysanız son yıllarda dünyanın önde gelen iletişim devlerinde farklı sektörlere her kurum, yönetiminde daha fazla kadına yer vermeye başladı. Çünkü onlar da kadının zekâsı ile fark yaratabileceklerini fark etti” dedi.

 

Üniversite-Sanayi işbirliği artmalı

Türkiye’de orta düzey yöneticiler arasında kadınların bulunduğuna ancak üst düzey yöneticiler arasında kadınlara yer verilmediğine dikkat çeken Denizli, bu sorunun aşıldığı tek yerin üniversiteler ve özellikle de mühendislik fakülteleri olduğunu söyledi. Türkiye’nin 2023 hedefini de hatırlatan Denizli, “500 milyar dolarlık ekonomiye ulaşabilmek için yapmamız gereken, üniversite-sanayi işbirliğini arttırmaktır. Bir kadın olarak Türkiye’de seçilen ilk kadın sanayici ve işadamları derneği başkanı olarak üzülerek söylüyorum ki, üniversite-sanayi işbirliğinin en az kurulduğu il İzmir. Değişen vizyonu ile birlikte İzmir bu konuda da atılım yapmalı” dedi.

 

Sunumunun ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tuncay Ege’nin plaket takdim ettiği İlknur Denizli, Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş’i de ziyaret etti. Denizli ile bir süre sohbet eden Prof. Dr. Erciyeş, kadına şiddet kadar tüm toplumda özellikle öfke kontrolü konusunda eğitim verilmesi gerektiğini belirtti.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)