adscode
adscode

Kar, Tüm yurdu etkisi altına aldı

Meteoroloji'den yılın son günü hava tahminin detayları.

Kar, Tüm yurdu etkisi altına aldı
Türkiye'den Haberler
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bölümünde görülecek olan yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimi, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Ağrı çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Akdeniz ve Ege kıyıları dışında ülke genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülke genelinde hissedilir (8-12) derecede azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz kıyıları ile Batı Akdeniz kıyı kesiminde kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimi, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Ağrı çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Kıyı Ege ve Akdeniz kıyı kesimleri haricinde ülke genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)