adscode
adscode

Kayıt bilmecesi

Okullar pazartesi açılıyor ama ne ilk ve orta öğretimde ne de üniversitelerde kayıtlar, hâlâ tamamlanabilmiş değil.

Kayıt bilmecesi
Milliyet Diyalog
Örneğin yerleştirildikleri liseleri beğenmeyen öğrencilerin durumu ne olacak? Göz göre göre, sokakta kalmalarına ya da hiç istemedikleri okula başlayıp, bir süre sonra eğitimlerini yarıda bırakmalarına izin mi verilecek?
Eğer bu yapılırsa, resmen Anayasa suçu işlenmiş olur. Çünkü temel eğitim artık 12 yıl!.. TEOG’daki son duruma gelince, umut verici kontenjan açıkları var ama onlar dolarken başka yerler boşalacak!..
Bu arada hâlâ çok sayıda öğrenci, pazartesi günü hangi okula başlayacağını bilmiyor. Bu yüzden okul alışverişini de yapmış değil. 
Kayıtlı olduğu okulda okumak istemeyenler için süratle bir çözüm üretilmelidir, farklı seçenekler sunulmalıdır. Yoksa on binlerce öğrenci, zorunlu temel eğitimine ara vermiş olacak ki, devletin görevi bu olmamalıdır. Yoksa temel eğitimi tekrar 12 yıldan 8 yıla indirmiş oluruz!..
 
Ek yerleştirme
Üniversitelerdeki boş kontenjanlar, kayıtlardan 24 saat sonra belirlendi, taban puanları zaten belliydi, ek yerleştirme kılavuzu da bugün yarın açıklanır, bir kaç günlük başvuru süresinden sonra da ek yerleştirme gerçekleşir. Yani hemen her şey tıkır tıkır yürüyor...
Gelen ilk bilgilere göre, hemen her üniversitede kontenjan açığı bulunuyor. Yani bir ay önce hiçbir yeri kazanamadım diye üzülenler, bu kez havalara uçabilecek yerlere girebilirler. Önümüzdeki hafta, ek yerleştirmeye yönelik  puanları, kontenjan açıklarını, üniversitelerin sunduğu olanakları yani bu konudaki her şeyi sizlerle paylaşacağız.
 

Haberin devamı için tıklayınız !

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)