adscode
adscode

Kırtasiyede 4+4+4=12 Milyon Dolarlık Yeni Pazar Oluşacak

Yeni müfredat, kırtasiye sektörünün ticaretine olumlu yönde yansıyor. Bu yıl ilk defa okula başlayacak olan 230 bin yeni öğrenciyle birlikte sektörde 12 milyon dolarlık ticaret hacmi daha ortaya çıkacak.

Kırtasiyede 4+4+4=12 Milyon Dolarlık Yeni Pazar Oluşacak
Ortaokul
YENİ eğitim yılında uygulanmaya başlanacak 4+4+4, 12 milyon dolarlık ticaret hacmi yaratacak. Tüm Kırtasiye Sanayicileri İthalatçıları İhracatçıları Toptancıları Derneği (TÜKİD) Başkanı Mehmet Helvacıoğlu, yeni müfredatın sektörün ticaretine olumlu yönde yansıdığını belirtti. Okula yeni başlayacak öğrencilerin (60-72 aylık) kayıtlarıyla büyük bir yığılma yaşanacağını söyleyen Helvacıoğlu, ilk defa okula başlayacak öğrenci sayısını bu yıl yaklaşık 230 bin olarak beklediklerini, sektörde 12-13 milyon dolarlık bir ticaret sahası oluşacağını dile getirdi. Helvacıoğlu, bir öğrenciye okul kıyafetleri hariç eğitim gereçleri için ortalama 50 ile 60 dolar arasında harcama yapıldığını belirtti.
Pazar büyüklüğü 4 milyar dolar
Türkiye kırtasiye sektörünün yaklaşık 4 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaştığını aktaran Helvacıoğlu, Türkiye’de 12 bin 500 kırtasiyeci olduğunu, belirterek, “14.5 milyon öğrenci bulunan ülkemizde sektörümüzün sezonluk cirosu yaklaşık 1.5 milyar dolardır. Böyle bir büyüklüğe ulaşmış bir sektörden söz ediyoruz” dedi. Sektör mensuplarının piyasaya daha kaliteli ve nitelikli ürünler sürmeye başladığına dikkati çeken Helvacıoğlu, 2 Nisan 2011’de yürürlüğe giren tebliğ ve tüketici ürünlerinin güvenlik risklerinin belirlenmesine ilişkin Resmi Gazete’de yayımlanan ve önümüzdeki yıl yürürlüğe girecek olan tebliğlerin sektörü çok olumlu yönde etkilendiğini belirtti.
Cironun % 85’i okullar açılınca
Helvacıoğlu, kırtasiyecilerin yüzde 85’inin okulların açılış sezonundaki cirolarla geçindiğini ifade etti. Helvacıoğlu “Sadece 1 haftalık promosyonlu ürünleri satarak bu işten menfaat çıkaran süpermarketler, eğitime bir yıl emek harcayıp hizmet eden kırtasiyeci esnafını zor durumda bırakıyor” diye konuştu. Helvacıoğlu, kırtasiyede perakendecilerin haksız rekabete prim verilmemesi yönünde beklentileri olduğunu kaydetti. Sektörde yoğun bir rekabet yaşandığı belirten Helvacıoğlu, Türkiye’de kırtasiye sektörünün sadece Çin menşeli ürünlerle değil dünya markalarıyla da yarışabilir duruma geldiğini savunarak, bu konuda devletin koruyucu uygulamalarının sektör için çok önemli bir durum olduğunu kaydetti.
Velilere ‘güvenilir ürün’ uyarısı
Velileri güvenilir ürünler satın almaları konusunda uyaran Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Nihai ürün olarak arz ettiğimiz bazı tüketici ürünlerinde, tehlikeli kimyasal maddeleri (patlayıcı, oksitleyici, çok kolay alevlenir, kolay alevlenir, alevlenir, çok toksik, toksik zararlı, aşındırıcı, tahriş edici, alerjik, kanserojen, mutajen, toksik madde ve müstahzarlar) tebliğlerde belirlenen oranda sınırlandırılmış bir şekilde kullanıp hiçbir şekilde kanserojen içerik barındırmayan materyaller kullanmaktayız.” Helvacıoğlu, markalı, barkotlu, sertifikalı, ambalajlı ve geri dönüşümü olabilen ürünler kullanılması gerektiğine değindi.  
AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)