adscode
adscode

“KİTAPCAN BAKKAL AMCA” Projesinin İlk Adımı Atıldı

Herkese Kitap Vakfı Başkanı Bülent Şenver ve Vakıf Liderlerinden Xsights Araştırma Müdürü Çiğdem Penn çocukları kitap okumaya özendiren Uysal Gıda’nın sahibi Kanber Amcayı ziyaret ettiler.

“KİTAPCAN BAKKAL AMCA” Projesinin İlk Adımı Atıldı
Kültür Sanat
Mahalle Bakkallarına Kitapcan Kitaplığı koyarak mahalledeki çocukların (6-15 yaş) kitaplıktan ücretsiz kitap alıp okumalarını sağlamak ve okudukları kitabı bakkala geri getirip Bakkal Amcaya okuduklarını anlatmaları durumunda bakkalda bulunan çocuk ürünlerinden (gofret, çikolata, cips, sakız, gazoz, vs) ücretsiz bir adet almalarını sağlayacak bu proje için ilk adım atıldı.

Üsküdar Mimar Sinan Mahallesi’ndeki Uysal Bakkal’ın sahibi Kanber Amcayı bilmeyen yoktur. Çünkü bu bakkal diğerlerinden çok farklı mahallenin çocukları Uysal Bakkaldan sadece kitap okuyarak alışveriş yapabiliyorlar. Tek şart kitabı okuyup özetini anlatmak. Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen Kanber amca ve oğlu Fırat’a bir destek de Herkese Kitap Vakfı’ndan geldi.

10 Ekim’de Uysal Bakkalı ziyaret eden Herkese Kitap Vakfı Başkanı Bülent Şenver ve Vakıf Liderlerinden Çiğdem Penn, Kanber Amcayı bu örnek davranışından dolayı tebrik ettiler. Çocuklar için oluşturulan kütüphaneye vakıf tarafından kitaplar hediye ettiler.  
 
Herkese Kitap Vakfı Başkanı Bülent Şenver, amaçlarının herkese kitap okuma alışkanlığını kazandırmak olduğunu ifade ederken Kanber Amca ve oğlunun yaptığı gibi çocukları bu yönde teşvik etmenin çok önemli olduğunu vurguladı. Çiğdem Penn ise bu samimiyetin tüm ülkemize yayılması için çalışmaları sürdüreceklerini söyledi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)