adscode
adscode

Konuşma yapan müdüre sırtlarını döndüler

Türkiye’nin en köklü liselerinden biri olan İstanbul Erkek Lisesi’nin 2016 yılı mezuniyet töreninde diplomasını almak için törene katılan öğrenciler okul müdürünü protesto etti.

Konuşma yapan müdüre sırtlarını döndüler
Özel Okullar

Okul Müdürü Hikmet Konar konuşma yaptığı sırada öğrenciler sırtlarını döndü. Öğrencilerin son aylarda Konar’ın girdiği derslerde de zaman zaman tepki gösterdikleri öğrenildi.
 

Başlıksız-1
 

PROTESTO NEDEN GERÇEKLEŞTİ?

Yaşanan protestonun ne sebeple gerçekleştiğine ilişkin yer alan iddia ise, Milli Eğitim Bakanlığı’nın İstanbul’daki 11 lisenin okul müdürlerini, kendilerinin atamaya başlaması, daha önce vakıfların da görüşü alınarak bazı sınavlara tabii tutulan, aynı okulda öğretmen ya da müdür yardımcılığı yapanların müdür olarak görevlendirildiği okullarda bu sistem yapılan yasal düzenlemeyle kaldırılması olarak öne sürüldü. Daha sonra atamayla gelen müdürler de öğrencilerin tepkisiyle karşılaşmaya başladı.

Türkiye'nin en yüksek puanlı Anadolu ve fen liselerinin de aralarında yer aldığı Proje Okullar listesine geçtiğimiz yıl İstanbul (Erkek) Lisesi de alınmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bazı okulları seçerek “Proje Okul” yapma, öğretmen ve müdürlerini de sınavsız atama hakkı veren yasal düzenleme, dershaneler yasası olarak bilinen 652 sayılı Kanun hükmünde kararname ile yapılmıştı.

MEZUN ÖĞRENCİLERDEN BİLDİRİ

Konuyla ilgili mezuniyet sonrası sosyal medya üzerinden açıklama yapan öğrenciler, yaşanan protestonun politik bir görüşle alakalı olmadığını belirtti.  Açıklamada ayrıca, okul müdürü Hikmet Konar’ın gelmesiyle başlayan kısıtlamalar nedeniyle böyle bir protestonun yapıldığı ifade edildi.

Başlıksız-2
 

15 ÖĞRETMENE SÜRGÜN İDDİASI

İstanbul Erkek Lisesi'nde 15 yıldır görev yapan tarih öğretmeni Seyit Işık, ‘dine hakaret ettiği' gerekçesiyle geçtiğimiz yılın Aralık ayında görevden alınmıştı. Öğretmenlerinin haksız biçimde görevden alındığını düşünen İstanbul Lisesi öğrencileri Işık'ın görevine iade edilmesi için eylem başlatmıştı.

Öğrenciler, öğretmenlerine ait olan “Özgür düşünceden yana olun, demokrasiden yana olun, insan haklarından yana olun ve sevgiyi daima her şeyin üzerinde tutun. (Seyit Işık) pankartıyla protesto gösterisi düzenlemişlerdi.

Başlıksız-1
Sözcü

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)