adscode
adscode

LYS’de Zorlu Maraton Sona Erdi

Türkiye’de binlerce üniversite adayının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) sonuncusu olan Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) gerçekleştirilerek maraton sona erdi.

LYS’de Zorlu Maraton Sona Erdi
Sınavlar
Üniversite giriş sınavının ikinci basamağı Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) sonuncusu olan Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) bugün saat 10.00’da başladı.

Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da saat 10.00'da başlayan sınav, 2 bin 532 binada 772 bin 735 adayın katılımıyla gerçekleştirildi.

LYS-3'te, Türk Dili ve Edebiyatı testi ile Coğrafya-1 testi yer aldı. Türk Dili ve Edebiyatı testinde bulunan 56 soru için 85 dakika cevaplama süresi verildi. Coğrafya-1 testinde yer alan 24 soru için ise adaylara 35 dakika cevaplama süresi verildi.

Sınav bugün 12.00'da tamamlandı. Bu sınavla birlikte bu yılki LYS maratonu da son bulmuş oldu.

Adayların çoğunluğu, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sabah erken saatlerden itibaren sınav yerlerine geldi. Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve detektörle arandı.

Adaylar sınav sonuçlarını, kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin ''http://sonuc.osym.gov.tr'' adresinden öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)