adscode
adscode

Manisa Bir Eğitim Yuvasına Daha Kavuştu

Son yıllarda eğitim kurumlarında yaşanan artış Manisa’da da sürüyor. Salihli’ye bağlı Sart beldesinde öğrenim gören öğrenciler için yaptırılan yeni ortaokul binası düzenlenen törenle eğitim öğretime başladı.…

Manisa Bir Eğitim Yuvasına Daha Kavuştu
Eğitim
Yapımı Manisa İl Özel İdaresince gerçekleştirilen ve 825 bin liraya mal olan 12 derslikli okulun açılışına Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Muzaffer Yurttaş, Selçuk Özdağ, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu,Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Sart Belediye Başkanı Ali Güngör, eğitim camiası ve davetliler katıldı.

SALİHLİ’DE SON BİR AYDA 3’ÜNCÜ AÇILIŞ

Törende konuşan Vali Abdurrahman Savaş, Salihli’ye son bir ay içerisinde eğitim yatırımları açılışı için üçüncü kez geldiğini belirterek, “Bu süre zarfında birincisi merkez Anadolu Lisemizin 200 öğrenci kapasiteli yurdunu açtık. Geçen hafta Salihli Yiğitbaş İmam Hatip Lisemizin Ortaokulunu, Milli Egemenlik Ortaokulumuzun Ek binasını açtık. Bugün de temellerini geçen yıl Haziran Temmuz aralığında attığımız Sart Mahmut Ortaokulunun, Sağlık Meslek Lisesinin, Yılmaz Şehit Hüseyin Arı Ortaokulunun açılışlarını yapacağız. Bir ay içerisinde açmış olduğumuz yatırımları geçmiş dönemde, bir yıl, beş yıl içerisine yayabilmek bile çok büyük bir gayreti ve büyük bir beceriyi gerektiriyordu. Şu an bunu başarmış olmanın mutluluğunu duyuyoruz. Son 10-11 yıl içerisinde yapılan derslik sayısı mevcut dersliklerimizin yarısı kadardır. Yapılan okullar sizin iyi eğitim almanız için sadece bir ön şart. Bundan sonra iş kendilerine sonsuz güvendiğimiz öğretmenlerinize ve size kalıyor” diye konuştu.

Törende konuşma yapan Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, “Burada çok sıkışık ortamda eğitim görülürken şimdi ortaokulumuzu ve ilkokulumuzu bir birinden ayıran, öğrencilerimizin çok daha rahat ortamda eğitim almalarını sağlayacak önemli bir binanın açılışını yapıyoruz. Ben okulumuzun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Çocuklarımız bizim teminatımızdır, geleceğimizin güvencesidir” dedi.

Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ da törende yaptığı konuşmada eğitimin önemine değindi.

Törende konuşan Kaymakam Ertan Peynircioğlu ise, “Sart beldemizde bulunan Sart Mahmut ilköğretim kurumumuz ilkokul ve ortaokul olarak aynı binada devam etmekteydi. Okulumuz, taşıma merkezli bir okul olup 9 ayrı mahalle ve köyden toplam 180 öğrenci taşınmaktadır. Mevcut binanın ihtiyaca cevap vermemesi üzerine 2013 yılı yatırım programına alınan okulumuzun binası 4 ay gibi kısa bir sürede bitirilmiştir. Okulumuzda 318 öğrenci eğitim görmekte olup 20 öğretmen kadrosu bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından okul binası protokol ve öğrencilerin birlikte kurdele kesmesi ile eğitim öğretime resmen açılmış oldu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)