adscode
adscode

Martı-İTÜ, Haliç‘ten Önce İTÜ Gölet‘te Suya İnecek

İTÜ’LÜ 32 GENÇ MÜHENDİS VE TASARIMCI ADAYININ OLUŞTURDUĞU İTÜ İSTİKLAL PROJELENDİRME VE UYGULAMATOPLULUĞU’NUN BÜYÜK BİR AZİM VE ÖZVERİYLE ÇALIŞIP ORTAYA ÇIKARDIĞI TÜRKİYE’NİN İLK HİDROJENLİ TEKNESİ MARTI-İTÜ…

Martı-İTÜ, Haliç‘ten Önce İTÜ Gölet‘te Suya İnecek
Üniversite

      

İstanbul Teknik Üniversitesi İstiklal Projelendirme ve Uygulama Topluluğu tarafından üretilen Türkiye’nin İlk Hidrojenli Teknesi MARTI-İTÜ’nün Haliç’e indirilmesi için geri sayım başladı. Dört yıllık bir çalışmanın ürünü olan MARTI-İTÜ görkemli bir törenle suya indirilecek. MARTI-İTÜ, Haliç’ten önce İTÜ-Gölet’te yapılacak deneme sürüşü ile kamuoyuyla tanışacak. Geriye atık olarak temiz su bırakan çevre dostu MARTI-İTÜ, Haliç’te yolcu taşıyacak ve bu yolculuğu tarihi yarımadanın eşsiz görsel ziyafetiyle süsleyecek.

 

İTÜ’nün farklı bölümlerinden lisans ve yüksek lisans öğrencilerinden oluşan İTÜ İstiklal Projelendirme ve Uygulama Topluluğu, İTÜ’lü öğretim üyeleri ve sponsorların desteğiyle hidrojen enerji sisteminin uygulanabilirliği, teknenin elektrik sistemi ve tekne tasarımı konusunda titizlikle çalışarak son aşamaya geldi. MARTI-İTÜ, Haliç’te hem hidrojen teknolojisi ile ilgili yolcularını bilgilendirecek hem de Koç Müzesi, Minyatürk’e uğrayarak İstanbul’un tanıtımına katkı sağlayacak.

 

MARTI-İTÜ yüksek istikrar ve manevra kabiliyeti açısından katamaran (çift gövde) yapıda tasarlandı. 8.13 metre boyunda ve 3.2 metre eninde olup 1 kaptan, 1 mürettebat ve 6 yolcu kapasitesine sahiptir. Tam yüklü durumda 7 kW güç ile 7 knot hız yapabilmektedir.48 MARTI-İTÜ sponsoru ve 12 topluluk sponsoruna sahip İTÜ İstiklal Projelendirme ve Uygulama Topluluğu, yoluna bünyesinde barındırdığı Vesta-Atık Tekne Projesi’nin yanı sıra yoluna Hidrojen Üretim ve Depolama Tesisi Projesi ve İnsansız Deniz Aracı Projesi ile devam edecek.

 

Deneme Sürüşü için:

 

Yer: İTÜ Ayazağa Kampüsü Maslak Gölet

Tarih: 14 Aralık 2011, Çarşamba

Saat:14.00

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)