adscode
adscode

MEB, Okullarda ki Bilişim Teknolojisi Sınıfı Sayısını Açıkladı

MEB, 'Okullarda kaç bilişim teknolojisi sınıfı var?' sorusuna cevap verdi.

MEB, Okullarda ki Bilişim Teknolojisi Sınıfı Sayısını Açıkladı
Genç Blog
Okullarımızda 29.812 bin teknoloji sınıfı, 158.294 projeksiyon cihazı, 8.267 akıllı tahta ve 851.144  bilgisayar varmış.
Öğrencilerimize daha iyi eğitim verilebilmek için ihtiyaçlarına göre görsel ve işitsel  destekli  teknolojik sınıflar yapılmıştır.
Bu sınıflar okul aile birlikleri, belediyeler,  ticaret ve sanayi odaları, sivil toplum kuruluşları ve diğer mahalli imkânlarla ve özellikle  de öğrenci velilerinin destekleri ile hayata geçirilmiştir.
Bu hususlar hakkında, Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman tarafından," 

1. Okullarımızda, bilişim  teknolojisi sınıfı sayısı ne kadardır? Bunların kaç tanesi bakanlığınız, kaç tanesi, okul aile birlikleri, belediyeler,  ticaret ve sanayi odaları, sivil toplum kuruluşları, öğrenci velileri ve diğer mahalli imkânların desteği ile yapılmıştır?

2. Okullarımızda, projeksiyon vb.  teknolojili kaç sınıf bulunmaktadır? Bunların kaç tanesi Bakanlığınız, kaç tanesi, okul aile birlikleri, belediyeler,  ticaret ve sanayi odaları, sivil toplum kuruluşları, öğrenci velileri ve diğer mahalli imkânların desteği ile yapılmıştır?

3. Okullarımızda, akıllı tahta benzeri  teknolojili kaç sınıf bulunmaktadır? Bunların kaç tanesi Bakanlığınız, kaç tanesi, okul aile birlikleri, belediyeler,  ticaret ve sanayi odaları, sivil toplum kuruluşları, öğrenci velileri ve diğer mahalli imkânların desteği ile yapılmıştır?

4. Okullarımızda toplamda kaç tane  bilgisayar, akıllı tahta ve projeksiyon cihazı bulunmaktadır?" sorularının yazılı olarak cevaplandırılması için Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER'e soru önergesi verilmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının 11/11/2011 tarih ve 7440 sayılı yazısı ile cevap verilmiştir.
Verilen cevaba göre; Okullarımızda 29.812 bin  teknoloji sınıfı, 158.294 projeksiyon cihazı, 8.267 akıllı tahta ve 851.144  bilgisayar varmış.
İşte soru önergesine verilen cevap:



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)