adscode
adscode

MEB veliler kaygılanmasın diye açıklamayacak

Mahkeme kararıyla geçen yıl SBS’ye giren öğrencilerin puanını yeniden hesaplayan Milli Eğitim Bakanlığı “velilerde kaygı oluşturmama” gerekçesiyle bu öğrencilerin yeni puanlarını ve başarı sıralarını…

MEB veliler kaygılanmasın diye açıklamayacak
MEB
Mahkeme kararıyla geçen yıl SBS'ye giren öğrencilerin puanını yeniden hesaplayan Milli Eğitim Bakanlığı "velilerde kaygı oluşturmama" gerekçesiyle bu öğrencilerin yeni puanlarını ve başarı sıralarını açıklamama kararı aldı. Yeni hesaplama ile daha üst puanlı bir okula girme hakkı kazanan 4 öğrencinin adı ise sır gibi saklanıyor.
Danıştay'ın 2013 yılında son kez yapılan ve 1 milyon 112 bin 604 öğrencinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yerleştirme sonuçlarını iptal etmesinin ardındanMilli Eğitim Bakanlığı'nın Ankara Bölge İdareMahkemesi'ne yaptığı itiraz önceki gün reddedilmiş ve aynı gece 1.1milyon öğrencinin puanı tekrar hesaplanmıştı. Bu hesaplama sonucunda 4 öğrencinin puanının bir üst okula, 99 öğrencinin ise bir alt puanlı okula yettiği belirlenmişti.

'TÜM SIRALAMA DEĞİŞİR'
Sınav sonuçlarının yeniden hesaplanmasının ardından veli ve öğrencilerde, sonuçların yeniden ilan edileceği ve tümsıralamanın değişeceği algısı oluştu. MEB'e gelen telefon vemailerde veliler çocukları ile ilgili sıralamanın değişip değişmeyeceğini de sordu. Üst puanlı bir okulu hak eden 4 öğrencinin adını sır gibi saklayan bakanlık, velilerin sıralama değişecek algısı ile hareket etmemesi için puanları tekrar açıklamama kararı aldı.
Yeni hesaplamayla yerleştikleri okuldan bir alt tercihine yerleşebileceği tespit edilen 99 öğrenci demağdur edilmeyecek ve yerleştikleri okulda kalacak. Bakanlık yaptığı incelemelerde hak etmediği halde yanlışlık nedeniyle yüksek bir puanlı okula yerleştiği tespit edilen öğrencilerin okul kontenjanını dolduran son isimler olmadığını belirledi. Böylece 99 öğrencinin yüksek puanlı okulda eğitimalmasının bir alt puanlı okulda öğrenimgören öğrencilerin hakkını gasp etmediği tespiti yapıldı.
Lütfi ERDOĞAN-Habertürk

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)