adscode
adscode

Meteorolojiden Uyarı; Türkiye Donacak

Türkiye yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına giriyor. Marmara ve Ege Bölgesi’nde hava sıcaklıkları sıfırın altında 10 dereceye kadar düşecek.

Meteorolojiden Uyarı; Türkiye Donacak
Türkiye'den Haberler
İzmir’de çarşamba ve perşembe günü buzlanma ve don bekleniyor. Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin batısında çok kuvvetli yağış olacağı tahmin ediliyor.

Marmara ve Ege Bölgesi’nde hava sıcaklıkları sıfırın altında 10 dereceye kadar düşecek, don olayları yaşanacak.

Yapılan son tahminlere göre, hafta içinde Bursa ve Balıkesir’de gece en düşük sıcaklığın, sıfırın altında 10, Çanakkale’de 5, Yalova’da 4 ve İstanbul’da 2 dereceye kadar inmesi bekleniyor.

Buzlanma ve don uyarısı İzmir’de çarşamba ve perşembe günü yağış beklenmezken yağış sonrası görülecek soğuk hava nedeniyle buzlanma ve don olayı uyarısı yapıldı. İzmir’de gece en düşük sıcaklığın sıfırın altında 4, Manisa’da 6 ve Aydın’da ise 2 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.

Kar yağışının aralıklarla etkili olacağı Doğu Anadolu Bölgesi’nde, hava parçalı ve çok bulutlu, aralıklarla kar yağışlı, Erzincan ve çevresinde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde geçecek. Yağışlarla bölge genelinde hava sıcaklığında 2 ile 4 derece düşüş olması bekleniyor.


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)