adscode
adscode

Müzik ve zihin geliştiren eğitim

AKBEM kursları her yıl binlerce öğrenciye eğitim veriyor. Ücretsiz kurslar pek çok alanda hem kişisel hem de zihinsel gelişime katkı sağlıyor

Müzik ve zihin geliştiren eğitim
Eğitim
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü'ne bağlı Atatürk Kültür Bilgi Eğitim Merkezleri'ne (AKBEM) katılan 8-14 yaş arası öğrenciler ücretsiz kurslarla boş zamanlarını verimli bir şekilde değerlendiriyor. Antalya'da 13 merkezde 23 branşta nitelikli eğitim olanağı sağlayan AKBEM kursları ile öğrenciler, piyanodan, matematiğe, İngilizceden, satranca, halk oyunlarından, fen bilgisine kadar birçok alanda eğitim alıyor.

GELECEĞİN MÜZİSYENLERİ
AKBEM'in piyano ve satranç kursları en çok ilgi gören branşlar arasında yer alıyor. Milli Egemenlik Kurs Merkezi'nde verilen kurslarda öğrenciler, müzik ve zihinlerini geliştirme fırsatı yakalıyor. 50 öğrencinin katıldığı piyano derslerine özellikle hafta sonu katılım çok yüksek oluyor. 8 ay süren piyano eğitimine parmak gelişimi ile başlayan öğrenciler nota eğitimi, nota okuma, piyano çalma tekniklerinin kavranması ve klasik eserleri çalma ile devam ediyor.

BEYİN CİMNASTİĞİ YAPIYORLAR
AKBEM'de öğrencilerin akademik ve sosyokültürel gelişimlerine katkı sağlayan bir diğer kurs da satranç. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği satranç kursunda uluslararası kriterlere göre hazırlanmış ders içerikleri ile öğrencilere stratejik düşünme, plan kurma, karar alma, zamanı etkin kullanma gibi beceriler kazandırılıyor.

AKBEM, BÜYÜK BİR EĞİTİM AİLESİ
Büyükşehir Belediyesi AKBEM Koordinatörü Hatice Özcan, 10 bin öğrencinin kurs aldığı büyük bir eğitim ailesi olduklarını belirterek, "AKBEM'e olan bu ilgiyi öğretmenlerimizin ve çalışanlarımızın başarısı olarak görüyorum. Özellikle sosyal alanlarda ve okula destek olarak verdiğimiz dersler oldukça faydalı oluyor" diye konuştu.

Sabah

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)