adscode
adscode

Öğretmenler yöneticilik sınavında başarısız oldu

Milli Eğitim Bakanlığı'nın personeli, girdiği yöneticilik sınavında resmen döküldü. ÖSYM tarafından yapılan şube müdürlüğü sınavında, eğitimcilerin yüzde 85'i başarısız oldu.

Öğretmenler yöneticilik sınavında başarısız oldu
MEB
MEB'de uzun yıllar aradan sonra yöneticilik kademesinin ilk basamağı olan şube müdürlüğü için 29 Aralık 2013 tarihinde sınav düzenlendi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan şube müdürlüğü sınavına girebilme koşulları arasmda, "En az fakülte veya dört yıllık yüksekokul mezunu olmak; Talim ve Terbiye Kurulu uzmanı, eğitim uzmanı, uzman, raportör, sivil savunma uzmanı veya sayman kadrolarmda iki; okul müdürü görevinde iki; müdür başyardımcısı veya müdür yardımcısı görevlerinde ayrı ayrı veya toplamda üç; şef kadrosunda dört veya öğretmen kadrosunda beş ya da bu kadrolarda toplam dört yıldan az olmamak üzere asaleten görev yapmış olmak" arandı.

BAŞARISIZLIK ORANI YÜZDE 85
Bakanlıkta görevli bir şefe göre maaşı yaklaşık bin lira fazla olan şube müdürlüğü sınavında 39 bin 700 MEB personeli ter döktü. Smav sonuçları ise tam anlamıyla fiyaskoydu. Yazılı smav için şart olan 70 puan barajım aşan aday sayısı yüzde 14.8'lerde kaldı; başarısız olanların oram yüzde 85.2 olarak gerçekleşti. Adayların sadece 5 bin 913'ü baraj puanı aşarak mülakata girmeye hak kazanabildi. Barajı geçenlerin bin 199'u da sımr puanda (70) sınavı kazanabilenlerden oluştu.

ÜÇ KATI ATAMA
MEB personelinin döküldüğü şube müdürlüğü yazılı sınavının ardından tamamı taşraya ayrılan bin 709 kadro için yönetmelik uyarınca üç katı aday mülakata çağrıldı. 5 bin 127 kişi olan sayı yine yönetmelikteki "Son adayla aynı puana sahip olan adaylar da sözlü smava alınır" hükmü uyarınca 5 bin 913'e çıkarıldı. Mülakat sonuçlarının bu ay içinde duyurularak atamaların yapılması planlanıyor.
Karşı Gazetesi-Can GÜLERYÜZLÜ


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)