adscode
adscode

RTÜK’ten skandal karar: Ata’ya hakarete ceza yok!

TRT Çocuk’ta yayınlanan "İstanbul Muhafızları" adlı çizgi filmin 8 Kasım 2017 tarihli bölümünde Atatürk'e yapılan hakarete, RTÜK’ten ceza çıkmadı.

RTÜK’ten skandal karar: Ata’ya hakarete ceza yok!
Türkiyeden Haberler
Filmde, “Kötü adam” çocukları aşağılıyor, ellerinin sıkıca bağlanmasını istiyor, çocukları bağlayan kişi de Gazi Mustafa Kemal Atatürk imzalı kağıdı göstererek, “Bunu ne yapayım patron?” diye soruyordu. Kötü adam da ‘Onu sıkı bağlamana gerek yok, nasıl olsa bir şey yapamaz” cevabını veriyordu.

BİLMEDEN YAPMIŞLAR!
CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok'un şikayeti üzerine dosyayı görüşen RTÜK, “Sehven olmuş” diyerek, cezaya gerek görmedi. Karar, 5 AKP'li üyenin oyuyla alındı.

Film şirketi, skandal üzerine yaptığı savunmada, Atatürk'ü aşağılayan sahnenin yabancı bir şirket tarafından “Anlamı bilinmeden ve sehven” yapıldığını öne sürmüştü. RTÜK uzmanları da bu savunma üzerine hazırladıkları raporda ‘'Filmdeki saniyelik hatanın, yabancı uyruklu bir kişi tarafından, anlamı bilinmeden gerçekleştiği göz önüne alındığında, yanlışlığın sehven yapıldığı ve ihlal olmadığı değerlendirilmektedir” dediler.


Ali Ekber ERTÜRK/ SÖZCÜ

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)